…

16 Nisan 2021, Cuma


Gençlik ve Spora İş Sağlığı ve Güvenliği Desteği


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişletmeye devam ediyoruz.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katılımı ile kamu istişare toplantılarının 32.’sini gerçekleştirdik.

Ülkemiz gençliğini ve sporunu destekleyici politikaları tespit eden; sportif olarak, ülkemizin uluslararası alanda başarılı ve nitelikli temsil edilmesini sağlayan Bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmaları da ciddiyetle yürütmekte olduğunu memnuniyet ile öğrendik. Kamu kurumlarında İSG yapılanması için tasarlanmış olan modellemeyi aktardığımız kurumda çalışmaların üst yönetim tarafından da sahiplenilerek iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının geliştirilmesi yönünde adımların atıldığını gördük.

Bakanlığın 16 birimden oluşan merkez teşkilatı yapılanmasında İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü’nün Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı altında tüm Bakanlık’a hizmet verdiğini ve gerektiğinde taşra teşkilatına da destek olduklarını memnuniyetle öğrendik.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile devam edecek bu istişare toplantılarının Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir adım olduğunun dile getirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi ile daha iyi noktalara geleceğimiz mutabakatı ile toplantıyı tamamladık.