…
…
…
21 Şubat 2019, Perşembe

İş Hijyeni Laboratuvarlarının Yetkilendirme Ve Denetimlerinde Görev Alan Personele Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi.


İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analiz Laboratuvarları Hakkında Yönetmelik kapsamında yetkilendirdiğimiz laboratuvarların yerinde inceleme ve denetimlerinde görev alan denetçilerimiz arasında standardizasyon sağlamak ve mevcut denetim personeli sayımızı artırmak amacı ile İSGÜM Merkez ve Bölge Laboratuvarları’nda görev yapan personelimize hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitimin açılış konuşmasını İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE gerçekleştirdi. Bu hafta ve önümüzdeki hafta iki grup olarak verilecek olan eğitimlerin neticesinde Kızılcahamam’da hazırlanan kontrol listelerinin paylaşılarak, denetime katılması planlanan eğitim almamış olan bütün teknik personele eğitim verilerek denetim ekibine dahil edilmesi amaçlandı. Böylelikle hem denetim personeli sayısı artırılacak olup hem de hali hazırda denetim görevinde bulunan personel arasındaki standardizasyon sağlanması amaçlandı.

İSGÜM’de gerçekleştirilen eğitimlerden 19-21 Şubat tarihlerinde, iş hijyeni fiziksel ve kimyasal parametrelerde yetki verilen metotlar ve denetimlerde dikkat edilecek hususlar ile ilgili olarak verildi. İlk gün ortak yapılan eğitimlerde ikinci ve üçüncü gün fiziksel ve kimyasal parametrelerde iki grup halinde çalışıldı. Eğitimlere Merkez, İstanbul Bölge, Bursa Bölge, Kayseri Bölge ve Adana Bölge Laboratuvarları’ndan toplam 58 personel katıldı.

Eğitim merkez, Kocaeli Bölge ve İzmir Bölge laboratuvarlarından katılım sağlayacak personel ile 26-28 Şubat tarihlerinde tekrarlanması planlanmakta.