…
…
…
31 Temmuz 2019, Çarşamba

İSGÜM’ den OSTİM Teknik Üniversitesi’ ne Çalışma Ziyareti


İSGÜM Başkanlığı tarafından 30 Temmuz 2019 tarihinde OSTİM Teknik Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirilmiştir. İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE, teknik Başkan Yardımcıları Gizem Naz DÖLEK ve Uğur ÖZTÜRK, Laboratuvar Yetkilendirme Bölümü, Eğitim Bölümü, İş Hijyeni Bölümü ile Proje ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden oluşan heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarette olası işbirliği konuları ele alınmıştır. Toplantıya OSTİM Teknik Üniversitesi’nden Mütevelli Heyet Başkanı ve Ostim OSB / Ostim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN, OSTİM Bölge Müdürü Adem ARICI, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA, Hayat Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Hakan ÜNSAL ve Proje Koordinatörü Yurdum HASGÜL tarafından katılım sağlandı.

Toplantı da Sayın TEKÇE, çalışma hayatının içinden yükselen bir üniversite olarak OSTİM Teknik Üniversitesi’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yaklaşımlarının oldukça olumlu karşılandığını ve bu alanındaki OSTİM’ in sahaya yönelik birikiminden faydalanarak ortak hedeflere daha seri ulaşılabileceğine inandığını belirtti. Sayın AYDIN, iş hayatının gerektireceği mesleki becerilere sahip öğrenciler yetiştirmeyi, teknolojide öncü bir üniversite olmayı, sanayiden gelen tecrübelerine dayanarak iş sağlığı ve güvenliği alanında örnek bir eğitim modeli ortaya koymayı hedeflediklerini belirtti.

Toplantıda iş ekipmanları, iş hijyeni uygulamaları, ortak uygulama merkezi kurulması, iş sağlığı ve güvenliği müfredatının oluşturulmasında işbirliği yapılması, gibi ortak proje geliştirilmesi ve yurt dışı ortaklık deneyimlerinin paylaşılması gibi konular ele alındı.  Her iki kurumun iş sağlığı ve güvenliği alanındaki ortaklaşa projeler yürütmesi konusundaki yaklaşımlarının ön plana çıktığı toplantı,  dilek ve temennileri ile son buldu.