…
…
…
…
…
30 Ocak 2019, Çarşamba

Türkmenistan'dan Gelen Heyet İSGÜM' ü Ziyaret Etti


Türkmenistan Cumhuriyetine bağlı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Türkmenistan’dan gelen heyet Enstitümüzü ziyaret etti.

Enstitümüzde tanışma ve heyetler arası karşılıklı görüşmeler yapıldı. Heyet ile yapılan toplantıya Türkmenistan’dan, Metodoloji Anabilim Dalı Başkanı Yaylyeva Maral, Emek Kaynakları ve İstihdam Anabilim Dalı Emek Kaynakları Bölümü Şefi, Mayagozel Babayeva Çalışma İlişkileri ve Çalışma Koşulları Anabilim Dalı Başkan Vekili Muhammetali Allakov, Çalışma İlişkileri Daire Başkanı Amangeldi Kurbangeldiyev, Sosyal Koruma Dairesi Başkan Vekili Uluslararası İlişkiler Bölüm Şefi Jennet Berdiyeva İSGGM Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, İSGÜM Başkanı Erol Tekçe ve Bölüm sorumluları katıldı. İSGÜM bölüm sorumluları tarafından yapılan sunumlar ile  Enstitünün İş Sağlığı ve Güvenliği alanında yaptığı çalışmalar hakkında,  bilgi verildi.

Bir gün süren ziyarette, İSGÜM Müzesi, Psikoteknik Labarotuvarı, Sanal Gerçeklik Eğitim Merkezi, Gezici  Sağlık Tarama Araçları, Asbest Eğitim Merkezi, İş Hijyeni Labarotuvarı ile KKD laboratuvarları gezdirilerek çalışmalar hakkında bilgi verildi.