…
…
28 Aralık 2018, Cuma

Malezya Milli İş Sağlığı Ve Güvenliği Enstitüsü (NIOSH)’dan Eğitim


İSG'de Türkiye köprü olmaya devam ediyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgi Ağı  (OIC-OSHNET) İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) üye olan ülkelerde İSG alanında farkındalık oluşturmak ve katılımcı ülkeler arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla kurulmuş ve sekretaryası alınan ortak kararla ülkemize tevdi edilmiş ve ülkemiz adına da  İSGÜM tarafından yürütülmektedir.  2010 yılından beri İslam İşbirliği Teşkilatı, İstatistik Ekonomik Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile işbirliği içinde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu zamana kadar, farklı üye ülkelerle yurt içinde ve yurt dışında birçok faaliyet gerçekleştirdik.

OIC-OSHNET kapsamında, 25-28 ŞUBAT 2018 tarihleri arasında  Malezya Milli İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü (NIOSH)’dan uzman Azhar Bin  Ahmad ve Muhammad Zaeem Bin Haji Mokhtar, İSGÜM uzman ve teknik personeline İSG Yönetimi ve Acil Durum Önleme Hazırlığı ve Müdahale Planı başlıklarında 4 gün boyunca kendi bilgi ve tecrübelerini aktardılar.

4 günlük eğitim sonunda düzenlenen sertifika programına Malezya Milli İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsünden (NIOSH) uzman  Azhar Bin  Ahmad ve Muhammad Zaeem Bin Haji Mokhtar, SESRIC’ten eğitim uzmanı Alia Sharify Ortaq katıldı.

Sertifika töreni öncesinde konuşan İSGÜM Başkanı Erol TEKÇE  “İSGÜM de Malezya Milli İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü(NIOSH)’dan 2 uzman meslektaşımız, Genel Müdürlüğümüz uzman ve teknik personeline İSG Yönetimi ve Acil Durum Önleme Hazırlığı ve Müdahale Planı başlıklarında bu hafta boyunca kendi bilgi ve tecrübelerini aktardılar.  Bu aktarımları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Kendilerini Türkiye de ağırlamaktan çok memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Malezya nın ilgili kurumları özellikle NIOSH ile olan ilişki ve işbirliğimizi çok önemsiyoruz. Bu işbirliğimizi ilerleyen zamanlarda çok daha ileri seviyeye taşımak isteriz” dedi.

Eğitimcilerden Muhammad Zaeem Bin Haji Mokhtar tören öncesi yaptığı konuşmada Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, İSG alanındaki  tecrübelerini İSGÜM’de meslektaşlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek İSGÜM ve NIOSH un işbirliğinin İslam ülkeleri için çok önemli olduğunu, bu işbirliğinin artırılması için iki kurumun bir mutabakat zaptı yapmasının yerinde olacağını ve dönüşte bunu yöneticilerine ileteceğini belirtti.

SESRIC adına konuşan Eğitim uzmanı Alia Sharify Ortaq ise “SESRIC Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya’nın selamlarını ilettikten sonra 9 yıldır İSG alanında ilgili kurumların katkı ve işbirliği ile bu tarz kapasite geliştirme eğitimlerini gerçekleştirdiklerini, bugün bunlara bir yenisini daha eklediklerini ve ilerleyen zamanlarda bu tür işbirlikleri desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Kapanış konuşmalarının ardından eğitime katılanlara sertifikalarının takdim edilmesi ile sertifika programı sona erdi.