…
15 Nisan 2021, Perşembe isgüm

“Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi” hibe bileşeni kapsamında “21.Yüzyıl TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ne Hibe Desteği


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Kahramanmaraş 21. Yüzyıl TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “21. Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi”nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının değerlendirme konuşmalarını, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ, MEB Destek Hizmetleri İSGB Daire Başkanı Abdülhamit KARATAŞ, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitü (İSGÜM) Başkanımız Sakine OVACILLI ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN yaptılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal YILMAZ değerlendirme konuşmasında, projenin öğrencilerde iş sağlığı ve güvenliği algısı oluşturacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Proje kapsamında kurulacak olan iş hijyeni test ve analiz laboratuvarının Kahramanmaraş ve çevresindeki ihtiyacı karşılayacak olması bakımından önemli olduğunu belirterek, projeye destek veren AÇSHB yetkililerine, MEB yetkililerine teşekkür etti.

Abdülhamit KARATAŞ konuşmasında, koruyucu ve önleyici tedbirlerin ülke ekonomisine yaptığı katkının çok fazla olduğunu belirterek projede görev alan herkesi tebrik etti. Milli Eğitim Bakanlığı adına Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerini sundu. Son olarak bu tip projelerin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, projenin hayırlara vesile olması dilekleriyle herkese selamlarını iletti.

İSGÜM Başkanımız Sakine OVACILLI, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini, 37 başvurunun kabul edildiğini ve 7 meslek lisesi projesine destek sağlandığını belirterek Kahramanmaraş 21.Yüzyıl TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hibe desteğinden faydalanmaları bakımından tebrik etti. Temel gayemizin tek bir çalışanımızın dahi iş kazası veya meslek hastalığı ile karşılaşmasının önüne geçmek olduğunu ifade eden OVACILLI, bu bağlamda meslek lisesi öğrencilerine yönelik olan bu projenin çok kıymetli olduğunu belirtti. Sanal gerçeklik merkezinin çağımız öğrencilerine ulaşmak adına en etkili yollardan biri olduğunu söyleyen OVACILLI, projenin il genelinde faydalı olacağına ve İSG kültürünün oluşmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Süreyya ERKAN konuşmasında, projelere desteklerinden dolayı Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerini iletti. Projenin çıktı ve sonuçlarına başarılı bir şekilde ulaşmasını temenni ettiğini belirterek, proje açılış toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi.

Genel hedefi İSG kültürünün çalışma hayatında en üst düzeyde yaygınlaştırılması, özel hedefi de Kahramanmaraş genelinde iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılması ve İSG kültürünün oluşturulması olan 21.Yüzyılda İş Sağlığı ve Güvenliği Projesi’nin hedefine ulaştırılabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle açılış toplantısı sonlandı.