…
25 Ağustos 2021, Çarşamba Ankara

Hibe Projemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesine Talip


Genel Müdürlüğümüzün operasyon faydalanıcısı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının sözleşme makamı olduğu 17,6 Milyon avroluk “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi”nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi Projesi”nin açılış toplantısında Okul Müdürü Hasan Yılmaz, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Özgür Güler, EOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Boydak, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan İnce ve İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanımız Sakine Ovacıllı konuşma yaptılar.

Ovacıllı konuşmasında, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini ve bu başvurular arasından sadece 37 adet projenin hibe desteğinden faydalanmaya hak kazandığını ifade etti. Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürütmekte olduğu “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi Projesi”ne destek sağlandığını belirterek Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni bu bağlamda tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınması için çok önemli olan maden sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da önemli olduğunu ifade eden Ovacıllı, iş sağlığı ve güvenliği meselesinin sahiplenilmeyi gerektirdiğini ve bu alanda geliştirilecek kültürün son derece önemli olduğunu vurguladı.

Proje koordinatörü ve Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Müdürü Hasan YILMAZ, proje ile ilgili hedefleri ve faaliyetleri aktarmasının ardından İl Milli Eğtim Şube Müdürü Özgür Güler, MİSGEP Projesinin Elazığ ilindeki işverenlerin ve işyeri temsilcilerinin iş sağlığı ve güvenliği alanında bilgi ve farkındalık düzeylerini artıracağını ve MİSGEP projesinde emeği geçen başta Bakanlık temsilcilerine ve tüm proje paydaşlarına teşekkürlerini iletti. EOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sinan BOYDAK, MİSGEP Projesinin başta Elazığ ilinde faaliyet gösteren maden ocaklarında iş kazaları ve işle ilgili hastalıkları azaltmada yardımcı olacağını inandığını belirtti. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Yardımcısı Ramazan İnce, MİSGEP Projesinin, Elazığ ili için hayırlara vesile olmasını temenni ederek Projeye tam destek vereceklerini iletti.

Proje koordinatörü ve Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Müdürü Hasan Yılmaz, proje ile ilgili hedefleri ve faaliyetleri aktarmasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler ve diğer sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile toplantının ana eksenini teşkil eden Elazığ bölgesinde hizmet veren maden şirketlerinin yöneticilerinin konuşmalarıyla açılış toplantısı sona erdi.