…
22 Nisan 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

33. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası


Bakanlığımızca, 1987 yılından itibaren ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinlikleri düzenlenmektedir.

2001 yılından itibaren bu etkinlikler bir adım daha ileriye taşınarak her iki yılda bir uluslararası düzeyde İSG Kongreleri, tekli yıllarda ise ulusal düzeyde hafta etkinlikleri şeklinde gerçekleştirilmeye devam edilmektedir. Önceki yıllarda İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri, Şanlıurfa, İzmir illerinde düzenlenen ulusal düzeydeki hafta etkinlikleri son olarak 2017 yılında Gaziantep'te yüksek katılımla gerçekleştirilmiştir.

Gelenekselleşen İSG Haftası etkinliklerimiz farklı hedef kitlelere ve düzenlendiği bölgenin sosyo-ekonomik yapısına uygun olarak hazırlanan içerikleriyle hem İSG kültürünün gelişmesine katkı sağlayan hem de İSG alanındaki gelişmelerin ve uygulamaların tartışıldığı önemli bir faaliyettir. Bu yıl da 33. İSG Haftası Etkinlikleri 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde Antalya İlinde yapılacaktır.

Bu kapsamda, alanlarında öncü akademisyenler, uzmanlar, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ulusal ve uluslararası kuruluşların katılımı ile "İSG Seçenek Değil Zorunluluktur" konusunun değerlendirilmesinin dünya ve ülkemiz açısından çok önemli gelişmelere vesile olacağı düşünülmektedir.

Hafta etkinlikleri kapsamında, Tarım, Turizm, Eğitim, Hukuk, Teknolojik Dönüşüm, İnşaat, Mermer Ocakçılığı gibi bölgenin özelliklerini de kapsayan sektörlerde İSG uygulamalarının işleneceği 9 ana oturum belirlenmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2019’da gerçekleştirilecek organizasyonda sizlere ev sahipliği yapmaktan gurur duymaktadır.

Bu vesileyle, sizleri Hafta Etkinliklerinden yararlanmaya ve turizmin merkezi göz bebeğimiz Antalya'yı keşfetmeye davet ediyoruz.

Bilgi için http://app.csgb.gov.tr/isggm/isghafta/ tıklayınız