…
…
…
…
…
21 Ekim 2022, Cuma Ankara

30. Dönem Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimini Tamamladık


Kanserojen bir madde olan asbestle mücadelede yer alan profesyonellerimizi yetiştirmek üzere   İSGÜM tarafından gerçekleştirilen 30. Dönem “Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimini" tamamladık.

Kanserojen bir madde olan asbestle mücadelede yer alan profesyonellerimizi yetiştirmek üzere düzenlediğimiz asbest söküm uzmanlığı eğitimlerimizin 30 uncusu, Bartın’ın Amasra İlçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerimiz için düzenlenen saygı duruşunun ardından, İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz MOLLASALİHOĞLU 'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Eğitimin açılış ve kapanış sürecine katılan MOLLASALİHOĞLU, “Asbest Söküm Uzmanlığı” eğitiminin İSGÜM tarafından ilk olarak 2014 yılı Ocak ayında verilmeye başlandığını bugüne kadar 30 tane Asbest Söküm Uzmanlığı eğitiminin düzenlendiğini 24-28 Ekim haftasında da 31. “Asbest Söküm Uzmanlığı” eğitimini düzenleyeceklerini ifade etti.

İSGÜM konferans salonunda düzenlenen 5 günlük eğitimde,  asbest tanımı ve türleri / asbestin özellikleri ve kullanımı amacı,  asbest içeren malzemeler ve çeşitleri /asbeste maruz kalınabilecek işler ve kullanım alanları,  risk ve tehlike kavramları ve risk değerlendirmesi, asbest ile ilgili yürürlükteki mevzuat, asbest söküm çalışanlarının hazırlanması / kendini koruma ve kişisel koruyucular ve uygulamaları, asbestli malzeme sökümü ve söküm işlerinin sınıflandırılması, asbest sökümünde çalışma platformları, iskeleler, seyyar merdivenler ve yüksekte güvenli çalışma ile ilgili mevzuat, sökümün bitiminden sonra yapılması gerekenler, asbest atıklarının toplanması, taşınması, depolanması ve atıkların bertarafı konu başlıklarının yanı sıra uygulama eğitimi (asbest evi, numune alma) hakkında eğitim verildi.

Eğitim sonunda düzenlenen ve sınavda başarılı olan iş güvenliği uzmanları için sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika töreni öncesinde konuşan MOLLASALİHOĞLU, İSGÜM’ ün konusunda uzman eğitmenleri tarafından verilen teorik ve uygulamalı bilgilerin asbest ile yapılacak mücadele önemli ölçüde faydalı olacağını, 30 ncusu düzenlenen bu eğitim ile toplam 721 Asbest Söküm Uzmanın sahaya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İSGÜM Başkanı Emriye Yılmaz MOLLASALİHOĞLU, Başkan Yardımcısı Hasan OSMAN, Koordinatör Şehmus ÜNVERDİ ve Eğitimcilerimizden Çalışma Uzmanı Deniz AKARSU takdim etti.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.