…
…
…
…
30 Kasım 2018, Cuma

27. ILO Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi Tamamlandı


 

İlgili mevzuat ve Ulusal Pnömokonyoz Önleme Eylem Planı doğrultusunda ILO standart eğitimine uygun formatta hekimlere yönelik olarak düzenlenen Pnömokonyoz Radyografileri Uluslararası Sınıflandırma Okuyucu Eğitimi 26-30 Kasım 2018 tarihlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek pnömokonyoz radyografileri uluslararası sınıflandırma okuyucu eğitimine katılan 24 hekime Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail ŞİMŞEK, Radyoloji Uzmanı Dr. Ender EVCİK tarafından eğitim verildi.

5 günlük eğitimi başarı ile tamamlayan  24 kursiyere sertifikaları İSGÜM Başkan Yardımcıları Gizem Naz DÖLEK, Hasan OSMAN ve değerli eğitmenlerimiz tarafından takdim edildi. Gerçekleştirilen  bu  eğitim ile Pnömokonyoz Okuyucu sertifikasına sahip hekim sayısı 669’a yükselmiş oldu.

Sertifika töreninde konuşan İSGÜM Başkan Yardımcısı Gizem Naz DÖLEK  eğitime katılarak bu konuda farkındalığın oluşturulmasında, verdikleri destekten dolayı hekimlere teşekkür etti. İSGÜM  Başkanlığı olarak verilen eğitimlerin çeşitliğinin  ve  sayılarının arttırılması için çalışacaklarını  söyledi. 2009 yılından beri devam eden ve 27.ncisi düzenlenen bu eğitimlerden 7 tanesinin 2018 yılı içerisinde gerçekleştiğini ve Aralık ayında da bir eğitim daha düzenleneceğini söyledi.

Sertifika töreninde söz alan hekimler aldıkları bu eğitimin tozla mücadele konusundaki bilgilerine ve  mesleki bilgilerine de zenginlik kattığını, göğüs hastalıkları pratiğinde kendilerini geliştirme noktasında çok faydalı olacağını ifade ettiler. Bu eğitim  ve ortamın sağlanmasında emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ettiler.

Sertifika töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.