…
…
…
…
…
27 Kasım 2020, Cuma Ankara

"22 ve 23. Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimini" Tamamladık


İSGÜM tarafından verilen "22 ve 23. Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimini" tamamladık. Kanserojen bir madde olan Asbest söküm ve bertarafı işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesinde çalışacak uzman sayımız ülke genelinde 590'a yükseldi.

16-20  ile 23-27 Kasım 2020 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz 22. ve 23. Asbest Söküm uzmanlığı eğitimlerinin ilk 3 gününü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Eğitim Yayın Dairesi Başkanlığının teknik alt yapısı kullanılarak “Uzaktan Eğitim Programı” UZEM üzerinden diğer 2 gününü de sosyal mesafe kurallarını gözeterek İSGÜM asbest eğitim salonunda uzmanlar tarafından verilen eğitimler ile gerçekleştirdik.

Eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA, İSGÜM Başkanı Sakine OVACILLI Başkan Yardımcıları Gizem Naz DÖLEK ve Hasan OSMAN tarafından takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA “Asbest Söküm Uzmanlığı Eğitimi” Genel Müdürlük ve İSGÜM olarak en önemli gördüğümüz eğitimlerden biri özellikle pandemi sürecinde yüz yüze eğitim ile yerine getiremediğimiz eğitimleri gerekli mevzuat değişikliğini hızlı bir şekilde tamamlayıp uzaktan eğitim yöntemi ile sağlamaya çalışıyoruz ”dedi.

Genel Müdürümüz UZUNKAYA,  Asbest Söküm Uzmanlığının önemine de vurgu yaparak insan sağlığı için hayati tehlike teşkil eden, kullanımı ve üretimi ülkemizde yasak olduğunu, asbest içeren malzeme ve yapılan sökümünün, bakımının, tamirinin ise konusunda eğitim almış uzmanların nezaretinde gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Asbest maruziyetinin bir yıkım olan mesleksel kansere yol açtığına, bu sebeple asbest söküm uzmanlarının çok kritik bir görev ifa ettiğinin altını çizdi.

Konuşmasının devamında Genel Müdürümüz Cafer  UZUNKAYA  "İş güvenliği uzmanlarımız olarak icra ettiğiniz görevinize yeni ufuklar, yeni sorumluluklar kazandıran bu eğitim ile insanların hayatlarına dokunacağız." dedi.

Program sertifika töreni ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Pandemi tedbirlerinin hassasiyetle uygulandığı bu iki eğitim ile  ülkemizde asbest söküm uzmanlığı eğitimi almış uzman sayısı 590’a yükselmiş oldu.