…
…
17 Mart 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarında Öncü Bir Kuruluş TÜBİTAK.


TÜBİTAK’ın İSG kurul toplantısında, kurumun iş sağlığı ve güvenliği koşullarına dair faaliyetleri değerlendirilerek yapılması gerekenler ve özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemine özgü hususlar ve alınacak önlemler görüşüldü.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, bilim ve teknoloji alanlarında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir kurum olma vizyonunu benimseyen TÜBİTAK’ın iş sağlığı ve güvenliği konularına göstermiş olduğu hassasiyeti sebebiyle tüm TÜBİTAK ailesine teşekkürlerini sundu. İSG kurullarının, çalışma ortamını sağlık ve güvenlik açısından iyileştirmek adına İSG profesyonellerinin, yöneticilerin ve çalışanların aynı masada müzakerede bulunabilmelerini sağlayan etkili bir yöntem olduğunu belirten UZUNKAYA, en nihayetinde ortaya çıkan reçete doğrultusunda işverenlerimizce alınacak önlemlerin iş kazası ve meslek hastalıklarını önleyeceğine değindi.

TÜBİTAK Genel Sekreteri Sn. Mesut KARACA da, kamu işverenlerinin iş sağlığı ve güvenliğini gündemlerinden düşürmemeleri gerektiğini ve tarafların bilgi birikimleri arttıkça iş sağlığı ve güvenliği şartlarının kurumlarımızda daha da iyileşeceğini belirtti.