…
06 Temmuz 2021, Salı Ankara, Türkiye

Ülkemizin Her Bölgesinde İnsana Yakışır Çalışma Hayatını Tesis Etmek Adına Mahalli İdarelerimizle Bir Araya Geldik


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Üye Sendika Grupları ile yürüttüğümüz “Sektörel İSG Toplantıları” programlarının onuncusunu, Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (MİKSEN), Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS), Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) ve Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile gerçekleştirdik.

Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya; Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, TİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Sayın Mehmet Oruçöz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Sayın Akansel Koç ve Bartın Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çekmeköy Belediyesi, Sancaktepe Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi ile sendikaların, sendika üyesi işyerlerinin ve Genel Müdürlüğümüzün temsilcileri katılım sağladı.

Program, Genel Müdürümüz Sayın Cafer Uzunkaya ve TİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında; mahalli idareler, hizmetlerin yerinde görülmesi, çalışma hayatının tüm alanlarına hizmet götürmeleri ve halkla, bireylerle doğrudan iletişim ve sıkı iş birliği içerisinde olmaları özelliği ile iş sağlığı ve güvenliği ikliminin oluşturulması hadisesinde çok önemli bir role sahiptir dedi. Belediyelerimizin sadece kendi işyerlerinde değil diğer işyerlerindeki kuralları da yönetme babında göstereceği hassasiyetin önemine de değinen Uzunkaya, farkındalık oluşturma ve çözüm odaklı bilgi ve tecrübe paylaşma gayesiyle yaptığımız Sektörel İSG Toplantılarımıza katılan ve sunum yapacak olan arkadaşlarımıza selam ve muhabbetlerimi sunarım dedi.

MİS Genel Sekreteri Sayın Mehmet Oruçöz konuşmasında; “İşverenin talimatlar oluşturma, tedbir alma, eğitim verme yükümlülüklerinin yanında çalışanın da bunlara uyma yükümlülüğünün olduğu unutulmamalıdır. Dolayısıyla çalışanla işveren iş sağlığı ve güvenliğine dair faaliyetleri karşılıklı sorumluluklar çerçevesinde programlamalıdır. Bizler TİSK’ e bağlı sendikalar olarak İSG konusunda azami gayret sarf ediyoruz ve kendimizi daha ileri noktalara ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Geniş bir çalışma sahası içinde farklı meslek grupları bir araya geldiğinde riskler de artıyor. Bugünkü toplantımızda yaptığımız gibi bir araya gelerek güvenli çalışma ortamlarının temini için çalışmalıyız. Bu Webinar’ ımızın çalışma hayatı açısından faydalı sonuçlar oluşturmasını temenni ediyorum.” dedi.

Program panelistler tarafından yapılan sunumlarla devam etti. Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Ali Rıza Ergun “Yerel Yönetimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları”, Şengül Coşar Üçüncü “Kentsel Dönüşüm Sürecinde Asbest Yönetimi” ve Mert Kaya “Şehir Şebekesi Kanalizasyon İşlerinde Risklerin Belirlenmesi ve Çözüm Önerileri” konulu sunumları ile dinleyicilere değerli katkılar sağladılar.

Toplantı; yerel yönetimleri temsilen katılan kıymetli konuşmacılardan Emre Önder’ in “Mahalli İdarelerde İSG Alanında İyi Uygulama Örnekleri”, Sibel Görgülü ’nün “Örnekler Üzerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSG İş Akışı ve Örnekleri”, Nurcan İmamoğlu’ nun “İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları”, Seyithan Araz’ ın “Sancaktepe Belediyesi Safaş Ltd. Şti. Bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları” ve son olarak da Özgün Fırtına’ nın “Bahçelievler Belediyesinde İSG Kültürü” sunumları ile devam etti.

Sunumların ardından, TİSK ile Genel Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilecek çalışmaların, karşılıklı iş birliklerinin öneminin vurgulandığı kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile toplantı sona erdi.