…
30 Haziran 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

TİSK Üye Sendikaları ve İşverenler ile Kağıt, Selüloz ve Ağaç Mamülleri Sektöründeki İşletmeler İçin Önleyici İSG Yaklaşımlarını Değerlendirdik


TİSK Üye Sendika Grupları ile Yapılan İSG İş Birliği Toplantılarının Dokuzuncusunu, Türkiye Selüloz, Kâğıt ve Ağaç Mamülleri Sanayi İşverenleri Sendikası (KASİSEN) ve Türkiye Ağaç ve Kâğıt Sanayi İşverenleri Sendikası (TAKSİS) ile Gerçekleştirdik.

Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı “İSG Buluşmaları” çerçevesinde bu hafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) üyesi olan Türkiye Selüloz, Kâğıt ve Ağaç Mamulleri Sanayi İşverenleri Sendikası (KASİSEN) ve Türkiye Ağaç ve Kâğıt Sanayi İşverenleri Sendikası (TAKSİS) ile toplantı gerçekleştirdik.

Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya; Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, TİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve KASİSEN Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu IŞIK, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel KOÇ, Adel Kalemcilik Sosyal ve İdari İşler Yöneticisi Uğur ŞİMŞEK, Işıklar Ambalaj Fabrika Müdürü Mansur AÇIKGÖZ ile Sendikaların, Sendika üyesi işyerlerinin ve Genel Müdürlüğümüzün temsilcileri katıldı.

Toplantı, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve TİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve KASİSEN Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu IŞIK tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA yaptığı açılış konuşmasında, iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflara ulaşarak farkındalığı artırma gayreti içerisinde olduğumuzu ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinde bulunmanın sürdürülebilir iş sağlığı ve güvenliği için çok önemli olduğunu vurguladı. Rıza Kutlu IŞIK yaptığı konuşmada, kağıt, selüloz ve ağaç mamülleri sektöründeki işletmelerimizin İSG alanında dikkat etmesi gereken hususları ve sektörde yaşanan süreçleri değerlendireceğimiz bu toplantıların tüm işletmelerimiz nezdinde faydalı olacağına inanıyorum dedi. Pek çok sektöre ara ürün sağlayan kağıt ve selüloz sektöründeki risklerin farkında olmanın önemine değinen IŞIK, İSG kültürünü işletmelerde yerleştirmeyi en önemli meselemiz olarak görüyoruz dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Kürşat İsmail AKÇA, “Ahşap Doğrama İşi Yapan İşletmelerde Tehlike ve Riskler” konulu sunumu ile sektör hakkında bilgilendirici açıklamalar yaparken Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Şehmus ÜNVERDİ ise “Mobilya Sektöründe Ağaç Tozuna Maruziyetin Değerlendirilmesi” hakkında bilgiler verdi. Ardından söz alan Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Tayfun GÜRLEVİK ise bahse konu maruziyetin bertaraf edilmesi ile ilgili olarak önleyici yaklaşımların yer aldığı “Mobilya Sektöründe Ağaç Tozu Maruziyetinin Önlenmesinde Endüstriyel Havalandırma Tasarımı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Dinleyicilere kâğıt ve ağaç sektöründeki uygulamalar hakkında bilgi vermek amacıyla, Işıklar Ambalaj Fabrika Müdürü Sayın Mansur AÇIKGÖZ “İSG İyi Uygulama Örnekleri” ile ilgili açıklamalar yaparken Adel Kalemcilik Sosyal ve İdari İşler Yöneticisi Sayın Uğur ŞİMŞEK de “İSG İyi Uygulama Ödülleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından; TİSK ile Genel Müdürlüğümüz arasında gerçekleştirilen çalışmaların, karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişine dayalı iş birliklerinin öneminin vurgulandığı kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile toplantı sona erdi.