…
…
06 Ekim 2021, Çarşamba Çankaya, Ankara - Türkiye

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuz (TESK) ile İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Bilgilendirme Toplantıları Gerçekleştirdik


Genel Müdürlüğümüz ile ülkemizde küçük işletmelerin bağlı olduğu örgüt olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu iş birliğinde 81 ilde bulunan esnaf ve sanatkâr odaları birlik başkanlıkları ile 13 meslek federasyonu başkanlarına yönelik iş sağlığı ve güvenliği alanında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdik.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin daha yaygın ve etkin şekilde yürütülmesine yönelik düzenlemelerimiz hakkında bilgi vermek için Konfederasyona bağlı üye işyerlerinin özelliklerini de dikkate alarak belirlediğimiz konu başlıkları çerçevesinde çevrim içi program düzenledik.

Programa Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanları, Meslek Federasyonu Başkanları, Genel Müdürlüğümüz Daire Başkanları, İSGÜM Başkanımız ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımız katıldı.

Programın açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptılar.

Cafer Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında; “Çalışanın fiziksel, kimyasal, biyolojik, psikososyal her türlü risklerden uzakta, huzurlu bir çalışma ortamı içerisinde bulunmasını sağlamak iş sağlığı ve güvenliğinin en temel şartıdır. İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın düsturunun temel alındığı Devlet geleneğimizin tabii neticesi olarak çalışanlarımıza güvenli ve sağlıklı iş ortamları temin edebilmek için gayret göstermek de bizlerin vazifesidir. Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonumuzun ülkemizin 81 ilinde örgütlenmiş yapısı ile iş sağlığı ve güvenliğini daha da ileriye taşımak için iş birliği yapmamız gereken en önemli aktörlerden birisidir.” dedi. Konfederasyonumuzun kıymetli üyelerinin toplantıya göstermiş oldukları ilginin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade eden Uzunkaya, bu toplantıları iş sağlığı ve güvenliği alanında birlikte atacağımız somut adımların başlangıcı olarak da kabul edebiliriz dedi.

Bendevi Palandöken konuşmasında; “Bugün çok değerli Genel Müdürlüğümüz ve Başkalarımızla tekrar birlikteyiz. Çalışanların önemli sorumluluklarını taşıyan bir nevi ebeveyn gibi olan işverenlerimizin bu durumlarının bilinci içerisinde olduklarını biliyoruz. İş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan manevi ve maddi külfetlerin basit tedbirlerle önlenebilir olduğunu da biliyoruz. İşte bu bilince ilave olarak iş sağlığı ve güvenliği alanında teknik boyutta da yeterli olmalıyız” dedi. Genel Müdürlüğümüzün esnaf ve sanatkârların bilgilendirilmesi için yaptığı bu toplantılardan dolayı memnuniyetini dile getiren Palandöken, sonraki süreçte uzmanlarımız tarafından esnaf ve sanatkârlarımıza hitaben yapılacak İSG alanındaki bilgilendirmelerin devam etmesi temennilerinde bulundu. Ülkemiz için kazasız belasız güzel günler dileyen Palandöken, burada bulunan ve bu toplantılar için emek harcayan herkse teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Programın devamında Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarından Ahmet Esat Korkut “İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik” hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımızdan Uğur Bayar’ın “İşyerlerine Sağlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Destekleri” ve Zafer Altıparmak’ın “İş Kazalarının Hukuki Yönden Mali Boyutu” konulu sunumlarının ardından soru-cevap ve değerlendirme bölümüyle program son buldu.