…
18 Mayıs 2021, Salı Ankara, Türkiye

Pandemi Sürecinde KİPLAS ile yaptığımız işbirliği faaliyetlerini, TİSK ile beraber daha ileriye taşıdık.


TİSK ile Yaptığımız Sektörel İSG Toplantıları’nda Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ve Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Üyeleri ile Bir Araya Geldik.

Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantılar çerçevesinde; Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonuna (TİSK) bağlı 20 sendika ile düzenlenecek “Sektörel İSG Toplantıları” nın altıncısını “Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası” (KİPLAS) ve “Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS)” ile gerçekleştirdik.


Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıya, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel KOÇ, TİSK İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Levent KOCAGÜL, Türkiye Kimya, Petrol, Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası yöneticileri, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası yöneticileri, Prof. Dr. Levent AKIN, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsilcileri, Sendika Üye İşyeri temsilcileri ve Genel Müdürlüğümüz temsilcileri katılım sağladı.


Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA yaptığı açılış konuşmasında; ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan kimya, petrol ve plastik sektörünün temsilcileri ve işverenleri ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Özellikle bahsi geçen sektörlere özel iş sağlığı ve güvenliği önlemleri alınması gerektiğini ve işyerlerimizin devlet tarafından sağlanan teşviklerden haberdar olarak istifade etmesinin önemini vurguladı. 1 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 sürecinde de işverenlerimizle birlikte çalışma hayatına rehberlik ettiklerini ve tüm süreçlere aktif olarak katkıda bulunduklarını dile getirdi.


Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Sayın Akansel KOÇ TİSK ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ‘nün birlikte yürüttüğü ortak çalışmalarla işletmelerimizin iş sağlığı ve güvenliği alanında uyguladıkları sektörlere özel çalışmaların , iyi uygulama örneklerinin ve İSG alanında dikkat edilecek hususların değerlendirildiği bu gibi toplantıların tüm çalışanlara faydalı olacağını vurguladı.


TİSK İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Levent KOCAGÜL yaptığı açılış konuşmasında dünya olarak büyük bir değişimden geçtiğimiz bugünlerde iş sağlığı ve güvenliğinin öneminin daha da arttığını vurguladı. İşletmelerimizin temel hedefinin iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların korunması olduğunu özellikle de Covid 19 salgını ile birlikte hazırlanan rehber ve eylem planlarının hızla harekete geçirdiklerini ve her türlü desteği verdiklerini dile getirdi.


Açılış konuşmalarının ardından Genel Müdürlüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları; sendika üye işyerlerinin temsilcilerine yönelik olarak “Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik”, “İş Hijyeni Uygulamaları”, “Petrokimya Sektörü Likit Petrol Gazı Ünitesinde Patlama Olayının Değerlendirilmesi” konularında sunum yaptılar. Programın devamında BASF İSG-SEÇ Uzmanı Sinan Yolcu “Kimya Sektöründe İyi Uygulama Örnekleri” , PÜİS Genel Sekreteri Ali Tutuk “Akaryakıt Sektöründe İSG” hakkında sunum gerçekleştirdi.


Programın son konuşmacısı olan Prof. Dr. Levent AKIN, iş sağlığı ve güvenliği açısından işveren ve çalışanların hukuki sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Soru-cevap bölümünün ardından birlikte gerçekleştirilecek çalışmaların ve karşılıklı işbirliklerinin öneminin vurgulandığı kapanış ve değerlendirme konuşmaları ile program sona erdi.