…
…
31 Mart 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Ülkemizin Yer Bilimleri Alanında Küresel Anlamda Öncü Kuruluşlarından Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile İSG Alanında Güçlü İşbirliği.


Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün, iş sağlığı ve güvenliğine dair faaliyetlerinin değerlendirilerek bu alanda alınacak önlemlerin görüşüldüğü İSG Kurulu toplantısına katıldık.

Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan ve katma değeri en yüksek iş ve işlemleri yürüten MTA Genel Müdürlüğü’nün İSG Kurul toplantısında, kurumun iş sağlığı ve güvenliğine dair faaliyetleri değerlendirilerek yapılması gerekenler ve özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemine özgü hususlar ve önlemler ele alındı. Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gerek Avrupa Birliği gerek ILO standartları açışından son derece başarılı bir Kanun olduğunu söyledi. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği şartlarının iyileştirilebilmesi için Kanunun çıkarılmasının elbette tek başına yeterli olmayacağını dile getiren UZUNKAYA, Genel Müdürlük olarak sahada olabilmeyi ve sözlerden ziyade iyi uygulamalarla kamuoyunu bilgilendirmeyi hedefliyoruz dedi. İSG kurullarında görüşülen konuların ve bu konulara yönelik görüş alışverişlerinin de son derece yararlı olduğunu vurguladı.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin ERDOĞAN, dünyanın en tehlikeli işleri arasında madencilik hep birinci sırada yer almıştır ve iş sağlığı ve güvenliği, madencilik tarihi boyunca olmazsa olmaz bir konudur dedi. ERDOĞAN, bu toplantının tüm Genel Müdürlük personelimizde, iş sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde önemsediğimiz algısını oluşturacağına inanıyorum dedi.