…
…
…
…
…
…
…
21 Haziran 2021, Pazartesi Çankaya, Ankara-Türkiye

MİSGEP Projesi Kapsamında “Sağlığınız ve Güvenliğiniz İçin, Siz Neredeyseniz Biz Oradayız!” Sloganı ile Maden Çalışanlarına Yönelik Hazırlanan İnteraktif Drama Eğitimleri İlk Kez İzleyici ile Buluştu


Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında yaklaşık 30’un üzerinde il ve ilçede, 60’a yakın seminerle 10.000 maden çalışanına yönelik interaktif eğitimler düzenlenmesi planlanıyor. Bu kapsamda hazırlanan 8 oyundan oluşan “Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” bugün görücüye çıktı. İlk gösterim seyircilerden tam not aldı.

Gösterimde açılış konuşmalarını yapan  Genel Müdürümüz  Sayın Cafer UZUNKAYA; madencilik sektörünün en önemli sektörler arasında yer almakta olduğunu ve benimsedikleri mottonun ise sürdürülebilir güvenli madencilik olduğunu belirtmiştir. Ayrıca çalışanlarda davranış değişikliği oluşturarak, iş sağlığı ve güvenliği bilincini kazandırmanın geleneksel eğitim yöntemleri ile oldukça zor olduğuna, görsel öğelere ek olarak drama, tiyatro vb. yöntemlerle interaktif eğitimlerin iş sağlığı ve güvenliği farkındalığı açısından oldukça etkili olduğuna vurgu yaptı.

Etkinlik kapsamında maden çalışanlarına yönelik olarak sergilenecek olan “Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” tiyatro serisi 8 oyundan oluşmaktadır. Oyunlar 10-15 dakika arası sürmekte olup maden çalışanları arasında iletişim ve iş birliğini teşvik ederek takım ruhu oluşturmak amacıyla drama tekniği ile hazırlanmıştır.

Seminerler, Covid-19 tedbirleri dolayısıyla açık havada ve tır üzerine yerleştirilmiş gezici sahnede “Sağlığınız ve Güvenliğiniz için, Siz Neredeyseniz Biz Oradayız!” sloganı ile maden işletmelerinin bulunduğu, maden çalışanlarının yoğunlukla ikamet ettiği ilçe, mahalle ve köylerde gerçekleştirilecek. Seminerlerle çalışanlarda güvenlik kültürünün yerleştirilmesi ve güvenli davranışların benimsetilmesi hedefleniyor.

Etkinliğin hazırlık aşamasında senarist ve tiyatro hazırlık ekibi maden ziyaretinde bulunmuş, MİSGEP paydaşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının da dahil olduğu odak grup toplantıları düzenlenerek oyunlarda öncelik verilmesi gereken konular belirlenmiştir.

“Güven Usta ile Vardiya Öyküleri” 28 Haziren- 4 Temmuz tarihlerinde Manisa’da ilk kez maden çalışanları ile buluşacak.

MİSGEP, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından iş sağlığı ve güvenliği özelinde çok tehlikeli sınıfta yer alan maden işyerlerine yönelik yürütülen bir projedir. Avrupa Birliği tarafından bugüne dek iş sağlığı ve güvenliği alanında verilen en büyük finansal kaynak bu projeye sağlanmıştır. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu bu projede, KOBİ niteliğinde yeraltı kömür ve metal madenlerine, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerine ve arama kurtarma eğitimlerine yönelik finansal destek sağlanmaktadır.

MİSGEP dahilinde ayrıca teknik yardım bileşeni ile maden çalışanlarına eğitim ve sağlık gözetimi hizmetleri sağlanacaktır.