…
…
…
…
…
…
…
…
02 Temmuz 2021, Cuma Ankara, Türkiye

MİSGEP’in Saha Faaliyetlerine Yönelik Gaziantep, Adana, Adıyaman ve Kayseri Valilerini Ziyaret Ettik


İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ilk hibe bileşenini de içeren MİSGEP kapsamında, Ege illerimizden başlayarak 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle çok sayıda paydaşımıza, binlerce çalışanımıza ve yüzlerce işverenimize ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektöründeki tüm aktörlerin harekete geçirilmesi ve MİSGEP kapsamında beraber hareket edilmesi ile sektörde İSG alanında ciddi bir farkındalık sağlanması, işyerlerinde İSG adaptasyonunun sağlanarak kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

MİSGEP Projesinde, KOBİ niteliğindeki işverenlere ulaşmak önemli hedefler arasında yer alıyor. Kurumsal işyerlerine oranla ulaşmak, proje kapsamında yer almalarını sağlamak ve devam ettirmek için hedeflenen MİSGEP aktivitesi ile 25 ilde istişare toplantılarını geçekleştireceğiz.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Furkan YILDIZ Adıyaman, Gaziantep Adana ve Kayseri illerinde yer alan kamı kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek MİSGEP’in saha faaliyetlerine yönelik illerimizdeki aktiviteler için bilgilendirmede bulundu.

Adıyaman ilimizdeki aktiviteler için, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü M. Emin YÜCEKAYA, SGK İl Müdür Yardımcısı Ali Rıza TUĞCU ve Mehmet Nasuf DOĞAN ile birlikte Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR’ı, Gaziantep ilimizdeki aktiviteler için Valimiz Sayın Davut GÜL’ü, Adana İlimizdeki aktiviteler için Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet KARAVELİ, SGK İl Müdürü Bilal CANPOLAT ile birlikte Valimiz Sayın Süleyman ELBAN’ı, Kayseri İlimizdeki aktiviteler için Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN’ı ziyaret eden Yıldız, bu illerdeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Valilerimize bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Adana ve Kayseri’de sanayi odalarını ve hibe faydalanıcısı olan Kayseri Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ederek yerel yönetimlerden madencilik sektörüne yönelik yürütülen projeye destek sözleri aldı.

Genel Müdür Yardımcımız Furkan YILDIZ’a ziyaretleri esnasında Çalışma Uzmanımız Çiğdem SARIKAYA, İSGÜM Adana Bölge Müdürü Neslihan DİMİCİ, İSGÜM Kayseri Bölge Laboratuvar Müdürü Nevzat DURMAN ve bölge personelimiz de refakat etti.