…
…
17 Haziran 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

MİSGEP Hibe Bileşeni Çerçevesinde Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Madende Yalnız Değilim” Projesine Verilen Destekle İSG Eğitimleri Simülasyon Destekli Oluyor


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “Madende Yalnız Değilim Projesi” nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde Beypazarı Kültür Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda, açılış konuşmalarını; Proje Koordinatörü Nuri CANER’in konuşmasını takiben Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN, Beypazarı Kaymakamı Bilal BOZDEMİR, TKİ Genel Müdür Yrd. Mustafa Mert AYAZ, Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve Proje Koordinatör Yardımcısı  KAYA ÖZTÜRK konuşma yaptılar. Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem DURSUN, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdür Yrd. İhsan SAVAŞ, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman AKGÜL, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Başkanı Talih KOCABIYIK , STK’ lar, maden işçileri ve aileleri ve yerel basın mensupları katılımcılar arasında yer aldı.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, hibe desteği için 400’e yakın başvuru geldiğini ve bu başvurular arasından sadece 37 adet proje Hibe desteğinden faydalanmaya hak kazandığını ifade etti. Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürütmekte “Madende Yalnız Değilim” projesine destek sağlandığını belirterek Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ni bu bağlamda tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınması için çok önemli olan madencilik sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da önemli olduğunu ifade eden UZUNKAYA, proje kapsamında hazırlanacak İSG eğitim ve simülasyonu ile hem çalışanlara hem de çalışanların aileleri ve işverenlere eğitim verilecek olup eğitimlerle çalışanların ‘‘uygulayarak öğrenmesi’’ sağlanırken aileler ve işverenlerin de farkındalıklarının arttırılmasının sağlanmasının önemini belirtti.

Proje koordinatörü Nuri CANER’in yaptığı konuşmada bu proje ile Türkiye’ de “Aile Temelli İSG” anlayışının başta maden sektörü olmak üzere temellerinin atılacağını ve İSG eğitimlerini kolaylaştıracak simülasyon programı hazırlanacağını ifade etti. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer KAPLAN projenin ilçeye önemli ölçüde katkı sağlayacağını ifade etti. Beypazarı Kaymakamı Bilal BOZDEMİR ülkemizde madencilik faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı ve  simülasyon programı ile İSG eğitimlerinin verileceğini ifade etti. TKİ Genel Müdür Yrd. Mustafa Mert AYAZ İSG’nin öneminin anlaşılması, iş kazalarının önlenmesi ve güvenlik kültürü oluşturulmasında projenin katkı sağlayacağını ifade etti. Proje Koordinatör Yardımcısı Kaya ÖZTÜRK sunumuyla simülasyon laboratuvarı hazırlanarak, madene inmeden gerçek ortamda çalışanlar, çalışan aileleri ve işverenlere İSG eğitimlerinin verileceğini, Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uygulamalı İSG eğitim alanı oluşturulacağını,  “Aile Temelli İSG” kültürü konusunda duyarlı aileler ve STK’lar oluşturulacağını belirtti. Genel hedefi Beypazarı ilçesinde, kömür madenciliği sektöründe iş kazalarını önlemek için öncelikle tehlikesiz bir ortamda “uygulayarak öğrenmeye” dayalı bir simülasyon hazırlayıp bunun üzerinden İSG eğitimleri geliştirilmesi olan “Madende Yalnız Değilim” projesinin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileriyle  toplantı sonlandı.