…
…
…
…
…
…
10 Eylül 2021, Cuma Ankara, Türkiye

MİSGEP İstişare Toplantısının 23.Durağı Balıkesir Oldu


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP)” kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde 25 ili kapsayan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları” düzenliyoruz.

İş sağlığı ve güvenliği alanında tarafları bilinçlendirmek ve İSG farkındalığını artırmak maksadıyla düzenlediğimiz “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”mızın 23.’sünü Balıkesir’de gerçekleştirdik.

Toplantıya Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, SGK İl Müdürü M. Sıddık Polat ve Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem ile kamu kurumlarının, Balıkesir bölgesinde hizmet veren maden işletmelerinin ve OSGB’lerin temsilcileri katıldı.

Maden Sektörü İstişare Toplantımızın açılış konuşmasını Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya yaptı. Yenidünya açılış konuşmasında;

“Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmekte olan Özellikle Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) 17,6 milyon Avro’luk bir projedir. Proje iş sağlığı ve güvenliğinin gelişmesi noktasında tüm tarafları kapsayıcı, tüm tarafları işbirliği içerisine dahil eden bir yapıya sahip. 36 Hibe projemiz içerisinde meslek liselerimizden üniversitelere, organize sanayi bölgelerinden ticaret ve sanayi odalarına bir çok paydaş yer almakta. Kendilerinin iş sağlığı ve güvenliğine yönelik faaliyetlerini desteklemenin yanında projemiz ile ülkemizin 25 ilinde işveren eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte 30 ilimizde “siz neredeyseniz biz oradayız” mottosuyla çalışanlarımızın yanına, maden sahalarına gidiyor drama yoluyla çalışan eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Yine projemiz ile finansal destek ve rehberlik programı kapsamında işyerlerimizde iş sağlığı ve güvenliğinin iyileştirilmesine yönelik destek ödemeleri sağlıyor ve iş sağlığı ve güvenliğini merkeze alan yaklaşımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” Dedi. İş Sağlığı ve güvenliğinin herkesin sorumluluğu, ile daha da gelişeceğini aktaran Yenidünya, toplantıya katılanlara selam ve muhabbetlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

İstişare toplantısında hem madencilik hem de diğer çok tehlikeli sektörlere yönelik dünyadaki iş sağlığı ve güvenliği uygulama örnekleri, madencilik ve idari para cezalarına ilişkin yasal yükümlülükler, iş kazası sonrası tazminatlar, sendikalaşmanın İSG’ye etkisi, sektördeki en yaygın meslek hastalıklarından birisi olan pnömokonyoz hastalığı, iş kazalarını önlemenin maliyeti ve faydaları gibi konular hakkında bilgi verildi ve katılımcıların görüşleri alındı.

Haziran ve Eylül 2021 tarihleri arasında farklı günlerde ve illerde 25 kez düzenlenecek olan “MİSGEP Maden Sektörü İstişare Toplantıları”na Türkiye’deki tüm kömür veya metal cevheri üreten yeraltı maden işletmesi işveren ve yöneticileri ile ilgili STK temsilcileri katılacaktır. Etkinlik 13 Eylül tarihinde Çanakkale ili ile devam edecektir.