…
18 Haziran 2021, Cuma Ankara, Türkiye

MİSGEP Projemizin Sahaya Dönük Faaliyetleri İle İlgili Bakanlığımız İl Müdürleriyle İstişarelerde Bulunduk


Yürütücüsü olduğunuz “Özelllikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında çalışan ve işverenlerimizin azami ölçüde istifade edebilmeleri için Karaman, Adana, Kayseri, Elazığ, Artvin, Mersin, Niğde, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya illerimizin SGK ve İŞKUR il Müdürleri ile çevrim içi toplantı gerçekleştirdik.

Toplantıya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve Genel Müdür Yardımcılarımız Burhanettin KURT, Sedat YENİDÜNYA, Karaman, Adana, Kayseri, Elazığ, Artvin, Mersin, Niğde, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya illerinin Çalışma ve İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu il Müdürleri katıldı.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA toplantıda yaptığı konuşmada, MİSGEP projesi kapsamında 40 ilimizde yapacağımız farklı aktivitelerle işveren eğitimleri ile drama yollu çalışan eğitimleri faaliyetlerimizin, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşmasında önemli rol oynayacağını belirtti. Eğitim faaliyetlerimizden projemizin başından itibaren görüşlerini aldığımız tüm paydaşlarımızın haberdar edilmesinin ve illerimizdeki çalışan ve işverenlerin bu faaliyetlerin içerikleri hakkında bilgilendirilmelerinin en az faaliyetlerin içerikleri kadar önemli olduğunu vurgulayan UZUNKAYA, bu kapsamda verdikleri destekten ötürü İl Müdürlerimize teşekkürlerini iletti.

Söz konusu aktiviteler için Valiliklerimizden de destek alınması konusunun da gündeme geldiği toplantıda, yürütülecek ortak çalışmalar için sürecin nasıl değerlendirileceği hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu. Maden çalışanlarına ulaşarak İSG eğitimlerinin verilmesi ve maden işyerlerinin yoğun olduğu illerimizde maden işverenleri ile istişare ve bilgilendirme toplantılarının yer, zaman, katılımcı profili vb. konular açısından planlanmasına dair görüşlerin sunulduğu toplantı, yapılacak çalışmaların ülkemize faydalı olması temennileri ile sona erdi.