…
21 Mayıs 2021, Cuma Çankaya, Ankara- Türkiye

MİSGEP ile Birlikte Tüm Paydaşlarımızla Ortak Akılla Hareket Ediyoruz


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında paydaşlarımızla, projelerin hedeflerini, aktivitelerini ve alana sunacağı etkileri konuşmak amacıyla MİSGEP hibe bileşeni paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz istişare toplantılarımızın sonuncusunu 21 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirdik.

Moderasyonunu İSGÜM Başkanı Sakine OVACILLI’nın yaptığı toplantının açılış ve kapanış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA yaptı. Uzunkaya konuşmasında; İş Sağlığı ve güvenliği gibi ülkenin tamamını ilgilendiren bir konuda yapılacak çalışmaların, projelerin başarısının; tüm paydaşların sorumluk alması, güçlü iş birlikleri ile başarıya ulaşacağını belirtti. Genel müdürlük olarak projeleri en üst düzeyde takip ettiğimizi, çok ciddi işbirliği içerisinde olduğumuzu ve katkımıza ihtiyaç duydukları her an proje sahiplerinin yanlarında olacağımızı vurgulayarak amacımızın, çalışanların çalışma hayatında en üst düzeyde sağlıklı olma durumunu tesis etmek olduğunu belirtti. Bu konuya hizmet etmesi açısından da projelerin hepsinin çok kıymetli olduğunu ve projelerin çıktılarının çeşitli kaynaklar vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmasının son derece önemli olduğunu ifade ederek projelerde emeği geçen herkese gayretleri, çalışmaları ve çabaları için teşekkür etti.

Toplantının devamında sırasıyla; Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Mehmet DUMAN, Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin; Aydın Ticaret Odası’ndan İlknur ANNIAK, İnsana yakışır İş ve Geleceğimiz İçin Önce Güvenlik Projesi’nin; Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Defne YILDIRIM, Çevrimiçi Etkileşimli İSG Risk Değerlendirme Sistemi Projesi’nin; Başkent Üniversitesi’nden Arzu FIRLARER, Çiftçilerin Pestisit Kullanımına Yönelik OHS Eğitimi ve Biyo izlenmesi Projesi’nin; Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Hüdayi TAŞÇI, Güvenli İnşaat İçin Bilinçli Kadro Projesi’nin sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantı karşılıklı istişareler ve değerlendirmelerin yapılmasının akabinde sonlandı.