…
26 Mayıs 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

MİSGEP ile Asbestten Arındırılmış Yıkım Projesi'ni Destekleyerek Toplumda Farkındalığı Artırıyoruz


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Ege Üniversitesi tarafından yürütülen “Asbestten Arındırılmış Yıkım Projesi” nin açılış toplantısı 26 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirdik.

Toplantının açılış konuşmalarını; Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan ATILGAN yaptılar. Uzunkaya konuşmasında; İş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatının her aşamasında, merkezde yer alan bir unsur olduğunu ifade ederek yıkım işleri sırasında almamız gereken önlemler ile tahliyesi sırasında alınması gereken güvenlik tedbirlerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

İnsan sağlığını ve insan hayatını ciddi anlamda tehdit eden asbestin zararlarının bertaraf edilmesine yönelik yapılan bu çalışmanın ülkemiz açısından önemli sonuçlar ortaya koyacağına belirten Uzunkaya, projede emeği geçen herkese gayretleri, çalışmaları ve çabaları için teşekkür etti.

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan ATILGAN ise yaptığı konuşmada; iş sağlığı ve güvenliğinin bütün tarafların işbirliği ve katkısı ile daha da gelişeceğini belirterek araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlerken Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini, yıkım işlerinde karşılaşılan asbest maruziyeti ile ilgili ülkede farkındalığı artırarak ve yıkım işlerinin sağlıklı ve güvenli koşullarda yapılmasını sağlama konusunda kılavuzluk etme gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

Toplantı Proje Koordinatörü  Doç.Dr. Selim BARADAN’ın sunumuyla devam etti. Yıkım çalışmalarında asbest tehlike ve risklerin önlenmesinin çalışan ve toplum sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekilen toplantı da, mevzuat ve teknik konularda bilgi, birikimler paylaşıldı ve projenin yürütümünde ki  yol  haritası ortaya konuldu.