…
…
04 Nisan 2021, Pazar Ankara, Türkiye

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesi Güvenle Büyüyor


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları kapsamında Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile bir araya geldik.

Meteorolojik ürün ve hizmetleri bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında, uluslararası standartlarda, güvenilir bir biçimde sunan Genel Müdürlüğün iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmaları da ciddiyetle yürütmekte olduklarını memnuniyet ile öğrendik. Kamu kurumlarında İSG yapılanması için tasarlanmış olan modellemeyi aktardığımız kurumda çalışmaların küçük düzenlemeler ile modellemeye uygun hale geleceğini ve İSG konusunda sürdürülebilir iyileşmenin sağlanacağını gördük.

Genel Müdür Yardımcılığı makamı tarafından sahiplenilen İSG işveren vekilliği ile merkez ve 16 bölge müdürlüğünde sağlanan hizmetlerin; iş sağlığı ve güvenliği personelinin yeterliliklerinin patlamadan korunma dokümanı hazırlanması, sağlık ve güvenlik planı hazırlanması, acil durumlara hazırlık ve tehlike ve işletilebilirlik analizi gibi eğitimlerle artırılması ile güçlendirilmesinin olumlu etkileri kurum genelinde rahatlıkla görünmektedir.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile devam edecek bu istişare toplantılarının Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir adım olduğunun dile getirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi ile daha iyi noktalara geleceğimiz mutabakatı ile toplantı tamamlanmıştır.