…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Haziran 2021, Cuma Çankaya, Ankara-Türkiye

Teknolojik Dönüşüm İş Sağlığı ve Güvenliği Tedbirlerinde de Dönüşümü Zorunlu Kılıyor



Dünyanın En Kapsamlı Dijital Dönüşüm Merkezi Olan MESS Teknoloji Merkezinde (MEXT) Geleceğin Çalışma Dünyasına Dair Yeni İş Sağlığı Ve Güvenliği Tedbirleri Değerlendirildi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Ağustos 2020 tarihinde açılışını yaptığı törenle ülkemize kazandırılan MESS Teknoloji Merkezi kapsamı bakımından dünyada benzer merkezler arasında yeri en üst düzeyde olan dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezidir.

Yapısında barındırdığı yenilikçi esnek alt yapı temeline entegre dijital fabrika ile yılda 50 binden fazla kişiye eğitim vererek insana dokunmayı ve yılda en az 100 firmaya dijital dönüşüm konusunda danışmanlık hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.

Gerçek üretim ortamında sanayici, mühendis ve tüm çalışanlar dijital dönüşümü tecrübe ederken yerli girişimler, üniversiteler ve teknoloji şirketleri ile rekabetçi çözümler bu merkezde hayata geçirilecektir.

Teknolojik gelişim ile değişen ve gelişen yeni meslekler ve çalışma ortamları, çalışanların da bu yeniliklere adaptasyonunu zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda bu merkez, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında teknolojik dönüşümün beraberinde getirdiği yeni riskleri bertaraf etme konusunda işyerlerine çözüm ortağı olacaktır.

MESS Teknoloji Merkezi Direktörü Sayın Efe ERDEM, MESS Genel Sekreteri Sayın Fatih AY ev sahipliğinde Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve ekibine merkezin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUKAYA, merkeze yaptığı ziyarette çalışanların sağlık ve iyilik halinin sürdürülebilir kılınması amacıyla geliştirilen teknolojik uygulamalar karşısında memnuniyetini dile getirdi. Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile geçmişten bugüne yürüttüğümüz iş birliklerimizin artarak devam edeceğini belirtti. Sanayicimizi, teknolojik dönüşümün yanında iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine getirmiş olduğu yeni nesil çözümler ile destekleyen merkezin Endüstri 4.0 ile oluşacak yeni ihtiyaçların karşılanmasında sağlayacağı katkının önemini vurguladı.