…
27 Nisan 2021, Salı Ankara, Türkiye

Mermercilik Sektörü TÜMMER Projesi İle Artık Daha Da Güvende


Genel Müdürlüğümüzün Operasyon Faydalanıcısı ve Avrupa Birliği ve Mali yardımlar Dairesi Başkanlığının Sözleşme Makamı olduğu 17,6 Milyon Avroluk Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin (MİSGEP) hibe bileşeni kapsamında Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği tarafından yürütülen Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği Projesi’nin açılış toplantısını gerçekleştirdik.

Toplantının açılış konuşmalarını; Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat GENÇ, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN, Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT ve TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ALİMOĞLU yaptı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat GENÇ yaptığı açılış konuşmasında, mermer sektörünün ülkemizin ihracatında önemli bir paya sahip olduğunu bu bağlamda projenin sektör için çok önemli olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanı Süreyya ERKAN Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği” TÜMMER Projesinin iş sağlığı ve güvenliğinin daha da geliştirilmesi noktasında önemli olduğunu belirtti.

Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin KURT ise konuşmasında, hibe desteği için 400’e yakın başvuru alındığını ve bu başvurular arasından 37 projeye destek sağlandığını belirterek, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği’ni bu bağlamda tebrik etti. Ekonomi, istihdam ve ülke kalkınması için çok önemli olan madencilik sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında da önemli olduğunu ifade eden KURT, iş sağlığı ve güvenliğinin bütün sektörlerce sahiplenilmesi gerektiğini belirterek farkındalık noktasında milletçe seferber olunmasının önemini belirtti.

TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim ALİMOĞLU, TÜMMER’ in üstlenmiş olduğu Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği Projesinin mermer sektöründe iş sağlığı ve güvenliği alanında farkındalık oluşturacağını, mermer ocak işletmeciliği sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek bir program hazırlanarak, sürdürülebilir ve şeffaf bir İSG sistemi oluşturulacağı için mutluluk duyduklarını ifade etti. Tematik Konuşmacılar’ dan Proje Koordinatörü Levent YENER, Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ERCAN, Sivas Doğaltaş ve Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki ÖZDEMİR projenin aşamaları, uygulamaları ve sistem hakkında bilgiler verdiler. Son olarak Birlik ve STK Başkanları’ ndan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın DİNÇER, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt KAYA, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali EMİROĞLU’nun yer aldığı toplantıda, genel hedefi İSG kültürünün çalışma hayatında en üst düzeyde yaygınlaştırılması, özel hedefi de mermer ocak işletmeciliğinde İSG yönetiminin iyileştirilmesi olan “Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği Projesi”nin hedefine ulaştırabilmesi için azami gayret gösterilmesi ve proje çıktılarının yaygınlaştırılması temennileri vurgulanarak program sonlandı.