…
03 Eylül 2020, Perşembe Ankara, Türkiye

Maden işyerlerine 7,6 Milyon Avro Destek Sağlayacak MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı 8 ve 11 Eylül 2020’de Sektöre Tanıtılacak


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında maden işyerlerindeki İSG koşullarının iyileştirilebilmesi için 7,6 Milyon Avro’ luk “finansal destek ve rehberlik” sağlanacaktır. Program İzmir ve çevresindeki (Ege ve Marmara bölgeleri) maden işletmelerine yönelik 8 Eylül 2020’de, Ankara ve çevresindeki (İç Anadolu, Güney Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri) maden işletmelerine yönelik ise 11 Eylül 2020’de online olarak tanıtılacaktır. 

İnsana yakışır işlerin desteklenmesini amaçlayan ve kömür veya metal cevheri üreten yeraltı maden işyerlerinde İSG alanında kapasite artışı sağlayarak çalışma koşullarının iyileştirilmesini hedefleyen MİSGEP Finansal Destek ve Rehberlik Programı’nın tanıtımı 8 ve 11 Eylül 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecektir. Etkinliğin açılış oturumunda AB Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Mehmet Caner DEMİR’ in (11 Eylül 2020), AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN’ın (11 Eylül 2020),  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin KURT’ un ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer UZUNKAYA’ nın yapacağı konuşmalar sonrasında MİSGEP Takım Lideri Gökhan GÜLER Program kapsamında sağlanacak finansal destek ve rehberlik hakkında, MİSGEP Eğitim Kilit Uzmanı Naci SALİ ise değerlendirme kriterleri, uygunluk, başvuru kuralları ve başvuru yapma süreci hakkında katılımcıları bilgilendirecektir. Etkinlikte ayrıca katılımcılar tarafından online olarak sorulan sorular konunun uzmanları tarafından cevaplandırılacaktır.

İlki 8 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşecek Finansal Destek ve Rehberlik Programı Online Tanıtım Etkinliği aynı içerikte 11 Eylül 2020 tarihinde de tekrarlanacaktır. İnternet üzerinden canlı olarak yapılacak yayının daha verimli olması için ön kayıt alınarak, kayıtlı katılımcılar ile ilk etkinlik İzmir ve çevresindeki (Ege ve Marmara bölgeleri) maden işletmelerine, ikincisi ise Ankara ve çevresindeki illere (İç Anadolu, Güney Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri) yönelik gerçekleştirilecektir. Her iki etkinliğe de sanayi ve ticaret odaları, sendikalar, ilgili sivil toplum kuruluşları, ulusal ve yerel medya temsilcileri davet edilecektir. Etkinlik için başvuru www.misgep.org/fdrp_tanitimetkinligi adresinden yapılıyor.