…
02 Aralık 2021, Perşembe Çankaya, Ankara - Türkiye

Konya Büyükşehir Belediyesi de Kamu İSG Ailesi’nin Üyeleri Arasına Girdi


Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanması ile ilgili yol göstermek, uygulama birliğini sağlamak ve tarafların görüşlerini almak maksadıyla yaptığımız çalışmaların en önemlilerinden olan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları’mızın 49.’sunu Konya Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdik.

Toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, Genel Müdürlüğümüzden ilgili Daire Başkanı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ile Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili Daire Başkanlıkları, bağlı şirketlerin Genel Müdürleri ve İş Sağlığı ve Güvenliği Birim personeli katıldı.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında, “Belediyelerimiz halka hizmet noktasında birçok farklı sektör ve alanda faaliyetler yürütmektedir. İş sağlığı ve güvenliğinin de her işyerinde olduğu gibi belediyelerimizde de en üst mevkiden başlayarak gündemde yer almasının sağlanması ve toplantıların ilk gündem maddesi olması gerekir. Ben inanıyorum ki Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği her daim birinci sırada yer almaktadır.” dedi. Belediyelerimizin kentsel dönüşümdeki rolünün önemine değinen Uzunkaya, özellikle kentsel dönüşüme giren binalarımızda bulunma ihtimali olan asbeste hem çalışanların hem de çevre halkının maruziyetini engelleme adına, binaların yıkım izinlerini veren belediyelerimize son derece kritik roller düşüyor dedi. Asbest söküm, yıkım, bakım, tamir ve uzaklaştırma işlerinde asbest söküm uzmanı görevlendirilmesi gerekliliğinden de bahseden Uzunkaya, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kamu İSG Ailesine dâhil olmasından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi ve tüm katılımcılara kalbi selam ve muhabbetlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Ercan Uslu yaptığı konuşmada, çalışanımıza gelebilecek bir kötülüğü önceden engelleyebilmemiz diğer yapacağımız bütün işlerden önemlidir dedi. Uslu konuşmasına şöyle devam etti: “Çalışanlarımızın her yönüyle kendini güvenli hissetmesi adına yaptığımız çalışmalarımızı sürekli iyileştirerek, eksiklerimizi gidererek ilerletme çabası içerisindeyiz. Bu doğrultuda Genel Müdürlüğümüzce düzenlenen bilgilendirme toplantılarını da son derece faydalı buluyoruz. Belediyelerimizin yerel yönetimler olması, alınan kararların hızlı bir şekilde yerinde uygulamaya konulabilmesine de olanak sağlamaktadır. Bizlerin doğru kararlar alabilmesine katkı sağlayacak olan bu toplantımızın tüm taraflar için hayırlara vesile olacağına inanıyorum.”

 

Toplantıda, Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine kamuda İSG uygulamalarına ilişkin; kamu kurumlarında İSG modellemesi ve İSG faaliyetlerine ilişkin genel bilgilendirme yaptık. Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden kendi kurumlarınca yürüttükleri İSG faaliyetlerine yönelik bilgiler aldık. Büyükşehir Belediyesi’nde İSG faaliyetlerini yürüten kişilerin, soru, görüş ve önerilerini değerlendirdik ve bu doğrultudaki Genel Müdürlüğümüz görüşlerini kendilerine aktardık.

Kamu İSG Ailesi’ni hep birlikte büyütmek ve bu ailenin tüm fertlerine katkı sunabilmek adına iş birliğinin devam etmesi ve iyi uygulama örnekleri sayesinde sadece kamu kurum ve kuruluşlarına değil tüm çalışma hayatına örnek teşkil edebilecek çalışmalar yapılması temennileriyle toplantımız sona erdi.