…
30 Haziran 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesinin Yeni Üyesi Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesi her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’nın katılımı ile kamu istişare toplantılarının 39’uncusunu gerçekleştirdik.

Bünyesinde bulunan 9 farklı araştırma enstitüsüyle Türkiye’nin sağlık bilim ve teknolojileri alanında ileri teknoloji ve inovasyon ihtiyacını karşılamak, dışa bağımlılığı azaltmak, rekabet gücünü artırmak ve sürekli kılmak hedefleri doğrultusunda önemli çalışmalar yapan TÜSEB’in sağlık alanındaki tecrübesini iş sağlığı ve güvenliğine de aktararak İSG faaliyetlerini büyük bir hassasiyetle yürüttüğünü memnuniyetle öğrendik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile devam edecek bu istişare toplantılarının Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir adım olduğunun dile getirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi ile daha iyi noktalara geleceğimiz mutabakatı ile toplantıyı tamamladık.