…
16 Haziran 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Ailesi Güvenle Büyüyor


Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarını desteklemek ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında bütüncül iyileşmeyi sağlamak üzere oluşturmakta olduğumuz Kamu İSG Ailesini genişleten Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam etmektedir.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile kamu istişare toplantılarının 38’incisini gerçekleştirdik.

24 Bölge Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü ve toplam 20 000 çalışan ile tüm Türkiye geneline hizmet sunan kurumun iş sağlığı ve güvenliği konusundaki çalışmalarını da Genel Müdürlük ve taşra teşkilatında aynı ciddiyetle yürütmekte olduğunu gördük. Ayrıca kurumun iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olan TS ISO 45001 sertifikası sayesinde kurumdaki iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının belirli bir standarta uygun olarak yürütüldüğünü memnuniyet ile öğrendik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

Diğer kamu kurum ve kuruluşları ile devam edecek bu istişare toplantılarının Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir adım olduğunun dile getirilmesi ve iş birliğinin geliştirilmesi ile daha iyi noktalara geleceğimiz mutabakatı ile toplantıyı tamamladık.