…
11 Şubat 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları Tüm Hızıyla Devam Ediyor.


Genel Müdürlüğümüz ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile kamu istişare toplantılarının 22’ncisini gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek, Kamu İSG Ailesini ve Kamu İSG Platformunu oluşturmak üzere Genel Müdürlüğümüz Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ile kamu kurumlarının İSG çalışmalarından sorumlu birimleri arasında gerçekleştirilen Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantıları hızla devam etmektedir.

Bu amaçla, Genel Müdürlüğümüz ve Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün katılımı ile kamu istişare toplantılarının 22’ncisini gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması amacıyla belirlenen modellemenin ve İSG faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması için Genel Müdürlüğümüzce önerilerin aktarıldığı toplantıda, İSG ile ilgili mevzuat yükümlülükleri ve İSG’nin yürütümü sırasında karşılaşılan problemleri, İSG ile ilgili soru ve önerileri istişare ettik.

İş sağlığı ve güvenliğine büyük önem veren tecrübeli bir ekibe sahip olan MTA Genel Müdürlüğü İSG birimince aktarılan bilgiler ışığında, hem merkez hemde bölge müdürlüklerinde İSG konusunda kanuni yükümlülükleri yerine getirmek üzere sistemli olarak çalıştıklarını ve çok sayıda saha çalışması yapmak durumunda olan kurumun özellikle bu alanlarda hiçbir şekilde esneme yapmadan tüm İSG faaliyetlerini titizlikle gerçekleştirdiğini memnuniyetle öğrendik.

İSG alanındaki tecrübelerini tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını belirten MTA ekibiyle istişarelerin devam etmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi noktasında görüş birliği içerisinde tamamlanan toplantı Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir gelişme olarak görülmektedir.