…
18 Ekim 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

İslam İşbirliği Teşkilatı İSG Ağı’nın Dört Gün Sürecek Eğitim Programı Başladı


Sekretaryasını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (İİT İSG Ağı) 2021-2022 Eylem Planı kapsamında “İşyerlerinde İSG Kültürünün Teşvik Edilmesi ve Geliştirilmesi” konulu çevrim içi eğitim programı başladı.

18-21 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitime Türkiye, Pakistan, Hindistan, Endonezya, Mısır, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Katar, Fas, Malezya, Kuveyt, Ürdün, Sudan, Türkmenistan, Özbekistan, Kamerun, Gine, Cibuti ve Togo’nun iş sağlığı ve güvenliği alanında yetkili kurumlarından kırkı aşkın personel katılım sağladı.

İİT İSG Ağı Çalışma Planı kapsamında bu yıl düzenlenen faaliyetlerin altıncısı olan çevrim içi eğitim kursunun açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ve SESRIC Genel Direktörü Nebil DABUR yaptılar.

Ağ’a üye ülke temsilcilerini selamlayarak sözlerine başlayan Cafer UZUNKAYA, 2021 yılı boyunca Ağ kapsamında yapılan etkinliklerden bahsetti ve bu yılın Kasım ayında Ağ’ın Ulusal Odak Noktalarıyla birlikte yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetleri değerlendireceğimiz bir yıllık toplantı düzenleyeceğimizi belirtti. Sözlerine eğitim kursu boyunca ele alınacak konuları açıklayarak devam eden UZUNKAYA, tüm bu faaliyetlerin hayata geçmesinde iş birliği içinde çalıştığımız SESRIC personeline ve programda yer alan tüm eğiticilere teşekkürlerini iletti. UZUNKAYA, İSG kültürünün işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma iklimini oluşturma yolunda en kıymetli anahtarlardan biri olduğunun altını çizdi ve işveren ile çalışanlar tek vücut olup, işyerinin İSG kültürü çerçevesinde hareket ettiğinde İSG’de başarıya ulaşmanın kaçınılmaz olacağını savundu. Ağın Sekretaryası göreviyle organize ettiğimiz etkinliklere üye ülkelerin göstermiş olduğu ilginin, Genel Müdürlüğümüzü her seferinde daha da etkin ve faydalı faaliyetler planlanması konusunda teşvik ettiğini vurgulayan UZUNKAYA, yararlı ve verimli bir eğitim olması temennisiyle sözlerini tamamladı.

SESRIC Genel Direktörü Nebil DABUR açılış konuşmasında, bu ve benzeri faaliyetlerde göstermiş olduğu iş birliği için Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerini iletti. Ağ’ın Çalışma Planı doğrultusunda düzenlenen faaliyetlerden duyduğu memnuniyetten bahseden DABUR, önümüzdeki ay düzenlenecek Ağ’ın Yıllık Toplantısı’nın bu yılki gelişmelerin değerlendirilmesine imkân tanıyacağını sözlerine ekledi. Kasım ayı başında Tunus ve Cibuti’nin “İSG’de Veri Toplama ve Analizi” konulu bir eğitim çalıştayı gerçekleştireceğini de duyuran DABUR, eğitici ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Bu eğitim programı kapsamında; İşyerlerinde İSG Kültürünün Geliştirilmesine Dair Ülke Deneyimleri, Örgüt Kültürü ve İSG Kültürü Etkileşimleri, Güçlü İSG Kültürünün Göstergeleri ve Etkisi, Şirket Düzeyinde Önleme Kültürünü Teşvik Edecek Pratik Araçlar gibi ilgi çekici konuları ele alacağız. Dört gün sürecek eğitimde, Genel Müdürlüğümüz’den İSG Uzmanı Selçuk YAŞAR ve İSG Uzmanı Hülya ÜNVER’in yanı sıra ASEAN-OSHNET ve Endonezya Temsilcileri, Fas Temsilcisi Dr. Ahmed SABIRI, İş Sağlığı Uzman Hekimi Imane EL AMRI, Prof. Dr. Bennaceur BENALI, Bilgi Üniversitesi’nden Doç Dr. İdil IŞIK, Örgütsel Psikolog Esin Çetin ÖZBUDAK, Kamerun temsilcisi Mesleki Riskler Birimi Başkanı Hilaire Innocent AKONO, Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu’ndan Dr. Marlen COSMAR, Malezya İSG Kurumu Temsilcisi Dr. Majahar bin Abd Rahman, Malezya’dan özel firma temsilcisi Naziadin bin ABD GHANI, Güney Kore temsilcileri WSH Akademi Dekan Yardımcısı Siong Hin HO ve Chungnam Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sunhee LEE de eğitici olarak görev yapacak.

Eğitim Programı’yla, işyerlerinde İSG kültürünün geliştirilmesi konusunda ülkelerdeki iyi uygulamaların paylaşılması sağlanacaktır. Bununla birlikte, üye ülkelerin İSG kurum temsilcilerinin konuya ilişkin birikimlerine katkıda bulunmayı da hedefliyoruz.