…
…
24 Mayıs 2021, Pazartesi Çankaya, Ankara- Türkiye

Daimî Sekretaryasını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı İSG Ağı’nın, ‘İSG Teftiş Hizmetleri’ konulu eğitim kursunu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımız ile İşbirliği İçinde Düzenledik


İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (İİT İSG Ağı) üye ülkeleriyle 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda kabul edilen 2021-2022 Eylem Planı kapsamında “İSG Teftiş Hizmetleri”  konulu çevrim içi eğitim kursu başladı.

Çevrim içi eğitim kursunun açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA ve SESRIC Genel Direktörü Sayın Nebil DABUR yaptı.

24-26 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitimin açılışına Ülkemizin yanı sıra Azerbaycan, Bahreyn, Burkina Faso, Fas, Gine, Irak, Libya, Malezya, Pakistan, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Sudan, Surinam, Togo, Tunus, Uganda’dan temsilciler katıldı.

Açılış toplantısında konuşan Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA; İSG hizmetlerinin ne denli hassas ve değerli olduğuna vurgu yaparak her gün daha büyük bir konsantrasyonla organize olup, daha büyük bir fedakârlıkla çalışıp, özgün fikirler ve inovasyonla, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin çıtasının yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Bu noktada iş sağlığı ve güvenliğine yönelik yapılmış tüm düzenlemelerin etkin ve hatasız bir biçimde yürütülebilmesi için devletlerin en temel görevlerinden birinin de teftiş hizmetleri olduğuna değinen UZUNKAYA, 3 gün sürecek eğitim kursunda, yaptırımlar yoluyla İSG düzenlemelerinin uygulanmasını sağlarken diğer yönüyle de işverenlere ve İSG profesyonellerine rehberlik eden İSG teftişinin usul ve esaslarının ele alınacağını söyledi.

Ağın sekretaryası olarak, Ağın Teknik Koordinatörü görevini yürüten SESRIC’le 2020-2021 Eylem Planın’da yer alan bu faaliyetlerin hayata geçmesi için gerekli iletişimi ve koordinasyonu sağlamaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirterek konuşmasını tamamladı.