…
07 Temmuz 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Üniversitelerimizin İSG İyi Uygulamalarını Paylaşıyor Güvenle - Bilimle Büyüyoruz


Üniversiteler özelinde gerçekleştirilen ve Genel Müdürlüğümüzün Youtube hesabından da canlı olarak yayımlanan seminerimizde özellikle üniversitelerde İSG uygulamalarını, İSG eğitimlerinin üniversitelerdeki İSG uygulamalarına etkisini ve üniversitelerde İSG müfredatının iyileştirilmesini akademisyenlerle istişare ettik.

Moderatörlüğünü Genel Müdür Yardımcımız Furkan Yıldız’ın yaptığı seminerin açılış konuşmalarını Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Lütfihak Alpkan ve Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptılar.

Prof. Dr. Lütfihak Alpkan yaptığı açılış konuşmasında; “2013’te yürürlüğe giren müstakil İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’muz çerçevesinde kamu ve üniversiteler de dahil bütün çalışma alanları İSG şemsiyesi altındadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bizler, eğitimden sağlığa madenden inşaata büyük küçük tüm işyerlerine İSG anlamında destek olmaya ve bu işyerleri ile iş birliği yapmaya gayret ediyoruz. Üniversiteler özelinde baktığımızda, üniversitelerimiz eğitim, araştırma - geliştirme ve topluma hizmet misyonları ile İSG’nin de ayrılmaz bir parçasıdır. Bu nedenle üniversitelerimiz ile iş birliği içerisinde olmaya özen gösteriyoruz. Üniversitelerimiz aynı zamanda geleceğin iş hayatına da bireyler yetiştiriyorlar ki müfredatın içinde İSG konularının ele alınması da bu alanda bilinçlenmeye neden oluyor. Bu seminerlerin İSG iyi uygulamalarının ülke çapında yaygınlaşmasına destek olduğuna inanıyorum ve bugünkü seminerden mümkün olan en yüksek verimin alınması temenni ediyorum” dedi.

Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA konuşmasında; “İş sağlığı ve güvenliği 84 milyonu ilgilendiren hassas bir konudur ve bu denli hassas bir konuyla ilgili seminerimizi değerli Bakan Yardımcımızın ev sahipliğinde gerçekleştirmekten duyduğum mutluluğu dile getirmek isterim. İş sağlığı ve güvenliğini, ülkemizin en önemli kurumlarından olan üniversitelerimizle daha ileri seviyelere taşıma gayretimiz devam ediyor. Üniversitelerimiz yasal zorunlulukları yerine getirmenin yanında, yetiştirdiği öğrencilerin de İSG anlayışını benimsemesini ve bu vesileyle İSG kültürüne katkıda bulunmalarını hedeflemelidir. Bugün bu seminerimize katılan ve İSG açısından gayreti ve çabası olan başta çok kıymetli hocalarımız olmak üzere siz değerli katılımcılarımızla iyi uygulamalarımızı paylaşacağız, eksiklerimizi giderme ve uygulamalarımızı daha ileri seviyeye taşıma adına bilgi alışverişinde bulunacağız. Yapılacak sunumlar ve siz değerli katılımcılarımızın fikirleri ve sorularıyla yapacağı katkıların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum ve bu toplantının daha güzel birlikteliklere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Seminer, Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Dr. Ali Rıza Ergun’un “Üniversitelerde İSG Uygulamaları” sunumuyla devam etti. Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent AKAY, İSG eğitimlerinin üniversitelerdeki İSG uygulamalarına etkisi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 9 Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yücel Demiral üniversite hastanelerinde İSG uygulamalarını anlattı. Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Dr. İlkay Yavuz “Üniversitelerde İSG Program Müfredatının İyileştirilmesi Çalıştayı” hakkında sunum yaptı.

Üniversiteler özelinde gerçekleştirilen seminerin üniversitelerdeki iyi uygulamaların diğer kurum ve kuruluşlara aktarılmasını sağlayacağı ve Kamu İSG Ailesi’nin birlikte çalışma kültürüne destek olacağı düşünülmektedir.

Bu toplantılarla, İSG iyi uygulamalarının ülke genelindeki diğer kurum ve kuruluşlara da aktarılabilmesi için zemin oluşturulması ve üniversiteler başta olmak üzere tüm kurumların İSG kültürünün ve ikliminin oluşmasına katkı sağlaması adına daha büyük hassasiyet göstermelerinin sağlanması hedeflenmektedir.