…
…
…
16 Mart 2021, Salı Ankara, Türkiye

Tarım Sektöründe İSG Konulu IPA Bölgesel Çevrimiçi Etkinliği’ne Ajansın Ülkemizdeki Odak Noktası Olarak Katılım Sağladık.


Avrupa İSG Ajansı EU-OSHA’nın 16 Mart’ta düzenlediği ‘Tarım Sektöründe İSG’ konulu IPA Bölgesel Çevrimiçi Etkinliği’ne Ajansın ülkemizdeki odak noktası olarak katılım sağladık.

Avrupa İSG Ajansı EU-OSHA’nın IPA (Katılım Öncesi Yardım Aracı) yararlanıcı ülkeleri için düzenlediği bölgesel çevirimiçi etkinliğe katılarak ‘Tarım Sektöründe İSG - İSGGM Perspektifi’ konulu sunum gerçekleştirdik.

2005 yılından itibaren ulusal odak noktası olduğumuz Avrupa İSG Ajansı EU-OSHA’nın, IPA’dan yararlanan ülkelerin yerel İSG stratejileri ve eylem planlarının uygulanmasını desteklemek amacıyla düzenlediği bölgesel çevrimiçi etkinliklerin ikincisi 16 Mart’ta ‘Tarım Sektöründe İSG’ temasıyla gerçekleşti. IPA ülkeleri (Türkiye, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek ve Kosova) arasında tarım sektöründe İSG alanında  deneyim ve iyi uygulamalar paylaşıldı.

Ajans Direktörü Christa Sedlatschek, açılış konuşmasında tarım sektörünün yaygın olduğu IPA ülkelerinde İSG’nin bu sektördeki önemini vurguladı.  Etkinlik, Ajans temsilcisi Annick Starren’ın ‘Tarım ve İSG'nin Geleceğinin Gözden Geçirilmesi’ konulu sunumuyla başladı.  Slovenya ve Kuzey Makedonya’dan katılan konuşmacıların sunumuyla devam eden etkinlik Genel Müdürlüğümüz adına AÇSH Uzmanı Aslıcan GÜLER’in  ‘Tarım Sektöründe İSG - İSGGM Perspektifi’ başlıklı sunumuyla devam etti. GÜLER, konuşmasında tarım sektöründe İSG istatistiklerinden, geçmişten günümüze yapılan ve gelecekte planlanan  faaliyet ile projelerden bahsetti. EU OSHA Ağ Yöneticisi Tim Tregenza ve EU OSHA Katılım Öncesi Ağ Yöneticisi Michele Dinelli’nin moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlik soru-cevap bölümü ve yapılan istişarelerle sona erdi.