…
…
03 Şubat 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

İSG Kanununun Kamuda Uygulanmasını Güçlendirmek için Toplantı Gerçekleştirdik.


 

Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek, amacıyla, Genel Müdürlüğümüz ve TÜBİTAK’ın katılımı ile kamu istişare toplantısı gerçekleştirdik.

Kamu kurum ve kuruluşlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulanmasını güçlendirmek amacıyla kurum ve kuruluşlara yol göstermek, uygulama birliği sağlamak ve tarafların görüşlerini almak üzere planlanan Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği İstişare Toplantılarının 21’incisini Genel Müdürlüğümüz Araştırma, Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanlığı, Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi ve TÜBİTAK’ın merkez başkanlık ve 11 enstitüsünün katılımı ile gerçekleştirdik.

Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaların iyileştirilmesi için yürütmekte olduğumuz Kamu İSG Ailesi oluşturulması, Kamu İSG Platformu ile uygulamaya yönelik rehberler ve kurumlar arası işbirliğinin desteklenmesi çalışmalarının anlatılması ile başlayarak, kamu kurum ve kuruluşlarında iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının planlanması üzerinde Genel Müdürlüğümüzce belirlenen modellemeyi de aktardık.

TÜBİTAK tarafından verilen bilgiler ışığında kurumun iş sağlığı ve güvenliği yapılanması ve hayata geçirdikleri faaliyetler değerlendirilmiş olup, uygulamaya yönelik görüş ve önerilerimiz aktarılmıştır.  

İstişarelerin devam etmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi temennileri ile tamamlanan toplantı, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da yaygınlaştırılarak Kamu İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisinin oluşturulmasında önemli bir gelişme olarak görülmektedir.