…
16 Eylül 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

“İSG’de Başarılı Olabilmek İçin Ben Değil Biz Olmalıyız”


Ülkemizde güvenli ve sağlıklı çalışma ortamlarının sağlanabilmesi ve İSG kültürünün yaygınlaşıp gelişmesi noktasında en önemli aktörlerden olan iş güvenliği uzmanlarımız ile çevrim içi toplantımızda buluştuk.

Toplantıya Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya bizzat katılım sağlayarak toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Uzunkaya konuşmasında iş güvenliği uzmanlarına; “Çalışanlarımızın en kıymetli varlığı olan sağlık ve güvenliklerini teminat altına alabilmek için çaba sarf eden siz değerli iş güvenliği uzmanlarımızı dinlemek için bu toplantıları organize ediyoruz. İSG, iş birliğinin ve ekip çalışmasının ziyadesiyle olması gereken bir alandır ve bu alanda başarı elde edilebilmesi için ben değil biz olmak lazım gelir. Bu nedenledir ki bu toplantılarda siz sorun biz de bilen olarak cevaplayalım anlayışından öte, birbirimizin tecrübelerinden nasıl faydalanabiliriz, sorunlarımızın üstesinden birlikte nasıl gelebiliriz anlayışıyla bir araya geliyoruz.” dedi. Uzunkaya iş güvenliği uzmanlarına; işyerlerinde icra ettikleri görevleri vesilesiyle insanların hayatlarına ne gibi dokunuşlar yaptıklarını, ne gibi saha tecrübeleri elde ettiklerini yazdıkları denemelerle, öykülerle veya bilgi notlarıyla kalıcı hale getirin tavsiyesinde bulundu. İş güvenliği uzmanlarımızın tecrübelerini Genel Müdürlüğümüzle paylaşmaları halinde bu tecrübelerin ülkemize mal olacağını ve İSG kültürünün gelişmesine ve yerleşmesine önemli katkılar sağlayacağını da aktaran Uzunkaya, toplantıya katılan iş güvenliği uzmanlarımıza teşekkür etti.

Genel Müdürümüzün yaptığı açılış konuşmasının ardından Genel Müdür Yardımcımız Burhanettin Kurt, soru, sorun, görüş ve önerilerini dile getirebilmek için söz almak isteyen iş güvenliği uzmanlarımıza sırasıyla söz verdi. Bu suretle; iş güvenliği uzmanlarımızın görevlerini yerine getirirken yaşadıkları sorunlar ele alınmış ve karşılıklı beklentilerimiz iletilmiş oldu. Aynı hedefe giden bu yolda mevcut iş birliğimizin ve iletişimimizin güçlendirilmesine önemli katkılar sağlayan bu toplantılarımıza devam edeceğiz.