…
…
19 Kasım 2020, Perşembe Ankara, Türkiye

“İSG Buluşmaları” Kapsamında ASSAN Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. İSG Kurul Toplantısına Online Olarak Katılım Sağladık


Genel Müdürlüğümüzün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri ile yaptığı “İSG Buluşmaları” programı kapsamında bu hafta KİBAR Holding bünyesinde yer alan ASSAN Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. İSG Kurul toplantısına iştirak ettik.


Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA ile ASSAN Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Göksal GÜNGÖR’ün açılış konuşmaları ile başlayan toplantıda karşılıklı işbirliği konularında paylaşımlarda bulunduk.


300.000 ton kapasitesi, 1500 çalışanı ve %80’lik ihracat oranı rakamı ile alanında Avrupa’nın ilk 3 firması arasında yer alan ASSAN Alüminyum A.Ş. olarak iş sağlığı ve güvenliğine “insan odaklı bir bakış açısı” ile yaklaştıklarını belirten Sn. Göksal GÜNGÖR, Kamu/Sanayi işbirliğinin sadece ekonomik konjonktürde değil iş sağlığı ve güvenliği temelinde de gerçekleştirilmesinin önemini vurgulamış ve bu toplantıyı planlayan ve gerçekleştiren Genel Müdürlüğümüze teşekkürlerini ifade etmişlerdir.


Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, Türkiye’de işyerlerine İSG uygulamaları, üretim kapasitesi ve istihdam konularında ilham kaynağı olabilecek ASSAN Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. ile güçlü birlikteliğe devam mesajı vererek “sıfır kaza” politikasına sahip olan firmanın İSG çalışmaları için teşekkürlerini iletti.


İş Sağlığı ve Güvenliği hususlarında yapılan çalışmalar hakkında ASSAN Alüminyum San. Tic. A.Ş tarafından gerçekleştirilen sunumda, “çevresel”, “ekonomik” ve “sosyal” alanlardan oluşan sürdürülebilirlik çalışmaları, tüm paydaşlara yayılması planlanan “Yaşam Güvenliği Kültürü” çalışmaları ve gerçekleştirilen farkındalık çalışmaları hususlarında bilgi vermişlerdir.