…
…
26 Mayıs 2021, Çarşamba Çankaya, Ankara-Türkiye

Akademisyenlerin Doçentlikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Bilim Alanı Olarak Kabul Edilmesine Büyük Destek


İş sağlığı ve güvenliği alanına katkı sağlayan akademisyenlerimizle bir araya geldik.

İş sağlığı ve güvenliği alanında ülkemizde eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren üniversitelerde bulunan önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora iş sağlığı ve güvenliği programlarının daha etkin hale gelebilmesi için ilgili paydaşlarımızla çalışmalarımız devam ediyor.

Üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Anabilim Dalı, Bölüm ve Program Başkanları ile İSG alanında akademik çalışmalar yapan toplam doksan iki akademisyen ile mesleki gelişimleri için doçentlik başvurularının değerlendirilmesi konusunda paydaşlar olarak neler yapabileceğimize yönelik çevrimiçi bir toplantı düzenledik.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya; hem dünyada hem ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği alanının kritik bir alan olduğunu dile getirerek iş sağlığı ve güvenliği ders müfredatının daha etkin olarak ortaya konmasına yönelik çalışmalarımızın devam ettiğini belirtti. Üniversitelerimizin iş sağlığı ve güvenliği alanına yapacağı katkının son derece önemli olduğunu belirten Uzunkaya, bu alanda eğitim gören iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin gerek çalışma hayatında gerekse akademik alanda farkındalık oluşturacak birer nefer olduğunu aktardı. İş sağlığı ve güvenliği alanında üniversitelerimizin yapacağı çalışmaların, etkinliklerin, sempozyumların her adımına katkı vermek için hazır olduğumuzu belirterek toplantının ana gündemini oluşturan iş sağlığı ve güvenliği bilim alanının doçentlik başvurusunda yer alması konusunda tüm paydaşlarımızla çözüm odaklı görüş alışverişinde olmanın önemini vurguladı.

Doçentlik başvurularının değerlendirilmesinde, İSG anahtar kelimelerin belirlenmesi, İSG alanının bilim dalı ve temel alan olarak değerlendirilmesi konularında değerli akademisyenlerimizin görüş, öneri ve sorunlarını dinlediğimiz toplantı karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi.