İslam İşbirliği Teşkilatı İSG Ağı’na Üye Ülke Temsilcilerine Üç Gün Süreyle Vereceğimiz ‘İİT/SMIIC Standartlarının Uygulanması’ Eğitimlerimiz Başladı
Sekretaryasını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatı İş Sağlığı ve Güvenliği Ağı (İİT İSG Ağı) 2021-2022 Eylem Planı kapsamında “İİT/SMIIC Standartlarının Uygulanması” konulu çevrim içi eğitim kursu başladı.
21-23 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitime Bahreyn, Mısır, Gine, Guyana, Irak, Ürdün, Malezya, Fas, Pakistan, Filistin, Katar, Suudi Arabistan, Somali, Sudan, Togo ve Tunus’un yetkili İSG kurumlarından 37 personel katılım sağladı.
Çevrim içi eğitim kursunun açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, SMIIC Genel Sekreteri İhsan ÖVÜT ve SESRIC Genel Direktör Yardımcısı Fadi Abdullah FARASİN yaptı.
Açılış toplantısında konuşan Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA; İİT İSG Ağı Çalışma Planı’nın bu yıl ki dördüncü faaliyeti olan eğitim kursunda, Ağa üye ülke temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başladı.
Ağın Çalışma Planı doğrultusunda yılın başından itibaren gerçekleştirilen üç faaliyetten bahseden UZUNKAYA, sözlerine Eğitime konu SMIIC Standardının hazırlanma sürecini anlatarak devam etti.
İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesinde en kıymetli araçlardan birinin, sahip olduğumuz İSG mevzuatları, standartları ve rehberleri olduğuna değinen UZUNKAYA, bu dokümanlardaki hususların işverenler tarafından uygulanmasının ve çalışanlar tarafından benimsenmesinin önemini vurguladı. Bunun sağlanmasındaki anahtarın İSG kültürü olduğunu belirterek, ilerleyen süreçte Ağın Çalışma Planında İSG kültürünü konu alan faaliyetleri aktardı ve Çalışma Planı kapsamındaki faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde Ağın Sekretaryası olarak üzerimize düşeni kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğimizi belirtti.
Üç gün sürecek eğitimde; iş sağlığı ve güvenliğini konu alan SMIIC Standardının ana başlıkları olan İşveren ve Çalışanların Yükümlülükleri, Risk Değerlendirmesi, Çalışanların İSG Eğitimi, Fiziksel Faktörler, Kimyasal Faktörler, Biyolojik Faktörler, Ergonomi, Makine ve El Aletleri, Yüksekte Güvenli Çalışma, Acil Durum ve KKD konularını ele alacağız. Eğitimde, Genel Müdürlüğümüzden 10 iş sağlığı ve güvenliği uzmanının yanı sıra SMIIC’ten bir uzman da eğitici olarak görev yapacak. Eğitim aracılığıyla Genel Müdürlüğümüzün konuya ilişkin bilgi ve tecrübesini Ağa üye ülkelerle paylaşmayı hedefliyoruz.