…
21 Haziran 2021, Pazartesi Ankara, Türkiye

İNTES ve DGUV ile İşbirliğimiz Kapsamında İSG Profesyonellerine Yönelik Eğitimlerimiz Devam Ediyor


Genel Müdürlüğümüz ve Alman Sosyal Kaza Sigortası Kurumu (DGUV) arasındaki protokol kapsamında geliştirilen İSG profesyonellerine yönelik inşaat sektörüne özel 5 modülden oluşan ileri iş sağlığı ve güvenliği eğitim modülünün İNTES (Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası) iş birliği ile düzenlenen uzaktan eğitim çalışmaları devam ediyor.

İleri iş sağlığı ve güvenliği eğitim modülünün üçüncüsü olan uygulama ağırlıklı “İnşaat Sektörü İleri İSG Modül 3: Araçlar ve Metotlar Eğitimi” 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrimiçi üzerinden çevrim içi olarak bugün başladı. Bu modülde, Proje Yönetimi ve Performansa Dayalı İş Analizi konularında çevrimiçi olarak eğitimler verilecek olup, uygulamalı eğitimler ve saha ziyareti de yer almaktadır. Bu modül ile birlikte önleyici prosesleri başarılı bir şekilde yönetebilecek, uygun önlemleri planlayabilecek ve analiz etmek için nicel ve nitel istatistik metotlarını iyi uygulayabilecek sektöre özel iş ekipmanları, sektörel riskler ve alınabilecek önlemler vb. hakkında uygulamalı bilgi edinebilecek kazanımlar elde edilebilecektir.

Bu eğitim ile İSG profesyonellerinin yeterlilik ve etkinliklerinin sektörel bazda arttırılması, iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin daha verimli ve etkin yerine getirilmesi ile iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi ve azaltılmasına katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.