…
…
…
…
20 Ağustos 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

MİSGEP Kapsamında İcra Edilecek Aktiviteler Hakkında Kamu Kurumlarını, Üniversiteleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını Bilgilendirme Faaliyetlerine Devam Ediyoruz


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak olarak finanse edilen Özellikle Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin yürütücüsü olan Genel Müdürlüğümüz proje kapsamında icra edilecek aktiviteler hakkında kamu kurumlarını, üniversiteleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Genel Müdür Yardımcımız Furkan YILDIZ, Çorum İŞKUR İl Müdürü Levent TUZCU ve SGK İl Müdürü Ömer TÖK ile birlikte Çorum Vali Yardımcısı Tamer ORHAN’ı makamında ziyaret etti. YILDIZ, MİSGEP kapsamında Çorum ilinde yürütülecek faaliyetler hakkında Vali Yardımcısı ORHAN’ı bilgilendirdi. Bununla birlikte iş sağlığı ve güvenliği konularında yürütülebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Ayrıca Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Çetin BAŞARANHINCAL’ı ziyaret eden YILDIZ, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı. Pandemi döneminde Genel Müdürlüğümüzce yürütülen çalışmalar hakkında da bilgilendirmelerde bulunan YILDIZ, Çorum özelinde iş sağlığı ve güvenliği kültürü ve farkındalığının artırılması için yapılabilecek faaliyetler hususunda istişarelerde bulundu.

Aynı zamanda 10’ dan fazla çalışanı bulunan ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerin İSG hizmetlerini alma şartı ile son üç yılda ölümlü veya iş görmemezlikle sonuçlanan iş kazası ve meslek hastalığı yaşamadığında Bakanlığımızın teşvik unsurları dahilinde işverenlerimizin halihazırda ödediği işsizlik sigorta priminin %2’ den %1’e düşürülmesi hususunda bilgilendirme yapıldı.

Bununla birlikte MİSGEP’in Hibe Bileşeni kapsamında finansal destek sağlanan, madencilik sektöründe iş kazaları ve işle ilgili hastalıkları azaltarak daha kapsayıcı ve üretken bir topluma katkı sağlamayı hedefleyen “İnsana Yakışır Hayat İçin İnsana Yakışır İş Projesi”nin yürütücüsü Hitit Üniversitesi’nin rektörü Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK ziyaret edilerek proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alış verişi yapıldı.

26 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek olan “İşverenler İstişare Toplantısı”na yoğun bir şekilde katılımın sağlanması hususunda ilgili paydaşlarımız azami gayreti göstereceklerini belirttiler.

Genel Müdür Yardımcımız Furkan YILDIZ’a ziyaretleri esnasında Çalışma Uzmanımız Gurur TANTOĞLU refakat etti.