…
…
…
…
09 Aralık 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

"GENÇ İSG SEMPOZYUMU"nun sekizincisi Harran Üniversitesi'nde gerçekleştirildi


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü öncülüğünde, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği ile Turkcell ortaklığında yürüttüğümüz, “Genç İSG Sempozyumu”nun 8.si Harran Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyuma; İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt, Harran Üniversitesi İSG Direktörü Prof. Dr. Güzel Yılmaz, Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Kurt , “Hepinizin malumu olduğu üzere iş sağlığı ve güvenliği çalışma hayatı için önemli bir konu. İş kazaları ve meslek hastalıkları sonucu ortaya çıkan tüm kayıpları ortadan kaldırabilmek ve bu mücadele de başarılı olabilmek için ülkelerin yasal mevzuatlarının çalışma hayatının gereksinimlerini karşılaması gerekmektedir. Ülkemizde bağımsızlık mücadelesi verildiği yıllarda bile kömür madenlerinde çalışanlar için iş yeri hekimi bulundurma ve sağlık gözetimi zorunluluğu getirilmesi bu anlamda ülkemizin bu konuya verdiği önemi göstermekte. Yıllar içerisinde İş Kanunları içerisinde yapılan iş sağlığı ve güvenliği hakkında yasal düzenlemelerin sonuncusu 2012 yılında Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 sayılı müstakil İSG Kanunu ve ardından yayınlanan ikincil düzenlemelerdir. Kanunun hem önleyici yaklaşımı benimsemesi hem de çalışan tanımı getirerek memur ve işçi ayrımını kaldırıp tüm çalışanları kapsam altına alması  nedeni ile batı norm ve standartları karşıladığı AB İlerleme Raporlarında da ifade edilmektedir” dedi.

Kurt sözlerine şöyle devam etti; ” Üniversitelerde düzenlediğimiz bu sempozyumlarla geleceğimizin teminatı siz değerli öğrencilerimizde iş sağlığı ve güvenliği anlamında bilinç oluşturup farkındalığınızı arttırmak gayreti içerisindeyiz. Çalışma hayatı içerisinde bulunduğunuz zaman ise bu bilinç ve farkındalığı kartopu misali tüm çalışma arkadaşlarınızda ve toplumda yaygınlaştırmanızı bekliyoruz.”

Açılış programında ayrıca Harran Üniversitesi İSG Direktörü Prof.Dr. Güzel Yılmaz ile Turkcell İSG Müdürü Dr. Serkan Alkan da birer konuşma yaptı.

Ayrıca sempozyumda iş sağlığı ve güvenliğinin bir kültür meselesi olduğu gerçeği ile toplumun her kesiminde bu kültürü yaymak adına sempozyuma katılan öğrencilerimize İSG elçisi olma görevini devrettik. Mezun olduktan sonra bu misyona sahip olarak çalışma hayatına atılmaları ile arzulanan güvenlik kültürü farkındalığının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaklardır.