…
…
…
…
…
…
23 Eylül 2021, Perşembe Ankara, Türkiye

“GÜVEN USTA ile VARDİYA ÖYKÜLERİ” Turnesine Mersin’de Devam Etti!


“Sağlığınız ve Güvenliğiniz için, Siz Neredeyseniz Biz Oradayız” mottosuyla yola çıkan Turne Sahnesi, Mersin’de yaklaşık 130 maden çalışanı için perdelerini açtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü (İSGGM) tarafından yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen MİSGEP “Drama Yoluyla İnteraktif Seminerleri” faaliyeti altında hazırlanan “GÜVEN USTA ile VARDİYA ÖYKÜLERİ” adlı 8 bölümlük oyun 23 Eylül 2021’de Mersin’deki turnesini gerçekleştirdi. Fimar Mermer Madencilik, Hasyürek Madencilik ve Koyunoğlu Madencilikten oluşan yaklaşık 130 maden çalışanı için sergilenen oyuna ilgi yoğundu.

“GÜVEN USTA ile VARDİYA ÖYKÜLERİ” 23 Eylül 2021 tarihinde, Mersin’de maden çalışanları için sahnelendi.

MİSGEP Drama Yoluyla İnteraktif Seminerleri ile maden çalışanları arasında iletişimin ve iş birliğinin teşvik edilmesi, takım ruhunun oluşturulması amaçlanarak hazırlanan “GÜVEN USTA ile VARDİYA ÖYKÜLERİ” interaktif tiyatro turnesi Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde Manisa, Aydın, Denizli, Burdur, Adana, Kayseri, Elazığ, Malatya, Gümüşhane, Giresun, Tokat, Amasya, Zonguldak, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Çanakkale, Edirne, Adıyaman ve Mersin olmak üzere yaklaşık 11.500 km yol katederek, 21 ilde 48 gösteri ile yaklaşık 8350 maden çalışanı için gösterime sunuldu.

İnsan davranışlarını, iletişim temelli konuları ve soyut kavramları anlamada en etkili yöntemlerden biri olan drama tekniği ile geliştirilen ve 8 bölümden oluşan Drama Yoluyla İnteraktif Eğitim Semineri; İSG alanındaki işbaşı eğitimi, kişisel koruyucu donanım, tahkimat, iş kazalarını önleme, çalışanın psikolojik durumu, mevcut İSG yasası, haklar, çalışan temsilcisi, tahlisiye ve iletişim gibi farklı temaları içeriyor. Her bölümün sonunda seyirciler oyuna dahil edilip yorum ve değerlendirmeleri alınarak interaktif bir oyun sergileniyor. MİSGEP Drama Yoluyla İnteraktif Seminerleri Turne Sahnesi Eylül ve Ekim aylarında Niğde, Siirt, Hakkari, Kastamonu, Muğla ve Artvin illerinde maden çalışanları ile buluşarak perdelerini açmaya devam edecek.

Etkinlik kapsamında maden çalışanlarına yönelik olarak sergilenen olan “Güven Usta ile Vardiya Öyküleri”, Güven Usta, Necmi, Saim ve Mehmet isimli dört maden çalışanının başlarından geçen olayları anlatan, güldürürken düşündüren, samimi ve çalışanların aktif katılımının da sağlandığı 8 oyundan oluşmaktadır. Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği için İş Güvenliği Uzmanı Cansu ve işyeri hekimi, oyunun didaktik unsurlarını oluştururken çalışanların maden dışındaki arkadaşlıkları ve aile yaşamlarına da oyunda yer verilmektedir. Oyunlar 8-10 dakika arası sürmekte olup çalışanların kendi çalışma ortamlarında keyifli vakit geçirirken iş sağlığı ve güvenliği farkındalıklarının artırılması amaçlanmıştır.

Seminerler, Covid-19 tedbirleri dolayısıyla açık havada ve tır üzerine yerleştirilmiş gezici sahnede “Sağlığınız ve Güvenliğiniz için, Siz Neredeyseniz Biz Oradayız!” sloganı ile maden işletmelerinin bulunduğu, maden çalışanlarının yoğunlukla ikamet ettiği ilçe, mahalle ve köylerde gerçekleştiriliyor. Seminerlerle çalışanlarda güvenlik kültürünün yerleştirilmesi ve güvenli davranışların benimsetilmesi hedefleniyor.