…
…
10 Mayıs 2021, Pazartesi Çankaya, Ankara-Türkiye

Gümüşhane Üniversitesi’nin 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Kapsamında Gerçekleştirmiş Olduğu “Pandemi ve İSG” Konulu Çevrim İçi Etkinliğe Katıldık


Gümüşhane Üniversitesi’nin 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında gerçekleştirmiş olduğu “Pandemi ve İSG” konulu çevrim içi etkinliğe katıldık.

Toplantının açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Günay ÇAKIR ve Gümüşhane Üniversitesi SBF İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA yaptı.

Toplantıda konuşan Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA; Bakanlığımızca 1987 yılından bu yana her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" etkinliklerini gerçekleştirdiğimizi, bu yıl 35’incisini gerçekleştirdiğimiz haftanın geniş katılımla ve yoğun ilgiyle geçmesinin memnuniyet verici olduğunu, güçlü işbirliği içerisinde etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.

İş kazalarının ve meslek hastalıklarının küresel bir sorun olarak öne çıktığını vurgulayan Uzunkaya, bu noktada işverene, çalışana, devlete, üniversitelere nihayetinde 84 milyona iş düştüğünü belirterek proaktif yaklaşımın öncelenmesi gerektiğini belirtti.

Genel Müdürlüğümüzce bütün üniversitelere yazı yazılarak üniversiteleri daha güçlü bir iş birliğine davet ettiğimizi ifade eden Genel Müdürümüz Uzunkaya, müreffeh bir toplumun sağlanmasının ön şartının bireyin mutluluğundan geçtiğini, bunun için işverenlerimize birinci önceliklerinin iş sağlığı ve güvenliği olması gerektiğini her fırsatta, her etkinlikte, her platformdan aktardığımızı vurguladı.

50’nin altında çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerindeki işveren ve işveren vekillerinin alacakları eğitimler suretiyle İSG profesyoneli bulundurma zorunluluğundan muaf olduğunu hatırlatan Uzunkaya, bu eğitimlerin gerçekleştirilmesi için bütün üniversitelerle iş birliği protokolleri imzalayacakları müjdesini verdi.

İş sağlığı ve güvenliği kültürünün daha da gelişmesi noktasında Üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği programlarını öncelemesi gerektiğini belirten Uzunkaya, Üniversitelerden yetişen İş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin çalışma hayatında işverenin her zaman sağında ve solunda yer alacak birinci derecede kişiler olduğunu ifade etti. Üniversitelerin gerçekleştirmiş olduğu bu güzide etkinliğin son derece önemli ve değerli olduğunu belirten Genel Müdürümüz Cafer UZUNKAYA, etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı münasebetiyle etkinliğe katılan herkesin bayramını tebrik etti.

Toplantının açılış konuşmasında söz alan Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay ÇAKIR’ Gümüşhane Üniversitesi olarak iş sağlığı ve güvenliğinin yaygınlaştırılması adına her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirterek, İSG öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmeleri noktasında gerçekleşen bu etkinliklerin son derece önemli olduğunu belirtti.

 Gümüşhane Üniversitesi SBF İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif ÇELENK KAYA ise konuşmasında;4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasının iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının daha da geliştirilmesi noktasında önemli olduğunu, gerçekleştirdikleri etkinliğe üst düzey katılımın olması dolayısıyla ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade etti.

2 oturumda gerçekleşen çevrimiçi etkinlik; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN’ın Covid-19 Pandemisi Epidemiyolojisi ve Covid-19 aşıları başlıklı sunumu ile devam etti. Genel Müdürlüğümüzden Kimyager Ayşe ERİM’in de sunumu ile katkı sağladığı çevrim içi etkinlik Gümüşhane Üniversitesi youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.