…
…
…
21 Nisan 2019, Pazar

“GENÇ İSG SEMPOZYUMU” Aydın’da Gerçekleştirildi


Genç İSG Sempozyumu’nun 3 üncüsü 19 Nisan 2019 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi  Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ülke çapında üniversite öğrencilerinin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki farkındalığını arttırmayı amaçlayan sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet AYDIN ve Prof. Dr. Ali AKYOL, İSG Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök, Turkcell İletişim iSG Müdürü Dr. Serkan Alkan, il müdürleri ve İSG Topluluğu öğrencileri katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Sedat YENİDÜNYA İş yerinde çalışanların sağlığını korumak amacıyla mevzuat düzenlemelerine önem verdiklerini ifade ederek, “Teknik boyutun yanı sıra sosyal boyut bağlamında insan faktörünü önemsiyoruz. İnsana yatırım yapıyoruz. Hangi sektörde olursanız olun, iş sağlığı ve güvenliği önceliğiniz olsun. Gelecekteki mesleğinizi bu bilince sahip olarak yürütmenizi diliyorum.” dedi.

YENİDÜNYA sözlerine şöyle devam etti; “2023 Türkiye Vizyonu doğrultusunda Eğitim öğretim alanında yapılan yatırımların yanında bugün bir arada olmamızın temel hedefi olan gençlerimizin çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği konusunda da bilinç düzeylerini artırmak sağlıklı nesiller yetişmesi için çok önemli adımdır bu manada üniversitelerimizin değerli rektörleri ile işbirliği yapıyoruz. Her zaman da yapmaya hazırız.”

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR ise; sempozyumun, geleceği şekillendirecek gençlerin güvenlik kültürünü, sadece iş yaşantısına değil aynı zamanda günlük yaşantısına da dahil ettiğini gösteren umut dolu bir oluşum olduğunu söyleyerek “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çalışmalarımız devam etmekte olup attığımız ilk adımlardan biri İş Sağlığı ve Güvenliği Topluluğu kurarak öğrenci kardeşlerimizi de sürece dahil etmek oldu. Topluluğumuzun aynı zamanda Türkiye’deki Yüksek öğretim Kurumları arasında oluşturulan ilk öğrenci topluluklarından birisi olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.

Topluluğun yanı sıra İş Yeri Sağlığı ve Güvenliği Birimimiz de akademik olarak iş sağlığı güvenliği alanında yüksek öğretim faaliyetleri sürdürerek, İSG Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmektedir. İş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim, araştırma, uygulama ve danışmanlık protokolü, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri eğitimi protokolü, iş ekipmanlarının periyodik kontrollerini yapmaya yetkili kişilerin eğitimi protokolü, İSG ders müfredatının standardizasyonu ve iş birliği çalışmalarını yüksek öğretim kurumları arasında ilk gerçekleştiren üniversitelerden biridir.” dedi.

İSG Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Dr. Ömer Volkan Gök ve Turkcell İletişim iSG Müdürü Dr. Serkan Alkan'ın da açılış konuşması yaptığı ,Genç İSG Sempozyumu  iş sağlığı ve güvenliğinde “Dijital Dönüşüm”, “Tasarımda İş Güvenliği”, “Çalışma Hayatı Sizi Bekliyor” konu başlıklarındaki üç oturumla gün boyunca devam etti.