…
22 Haziran 2021, Salı Çankaya, Ankara-Türkiye

Gazi Üniversitesi ile "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Kimya Mühendisliğinin Rolü" Konulu Çevrim İçi Etkinlikte Bir Araya Geldik


Gazi Üniversitesi 95. yıl etkinlikleri kapsamında Kimya Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Kimya Mühendisliğinin Rolü" konulu çevrim içi etkinlikte Gazi Üniversitesi’nden akademisyenler ve üniversite öğrencileri ile bir araya geldik.

Programın açılış konuşmalarını Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız gerçekleştirdiler.

Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya yaptığı açılış konuşmasında, kimya mühendisliği bölümünden mezun olan arkadaşlarımıza ve hayatını bu amaca vakfeden hocalarımıza her zaman ihtiyacımız vardır dedi ve iş sağlığı ve güvenliğinde kimya mühendisliğinin önemine değindi. İş sağlığı ve güvenliği sadece bilgi, kanun veya mevzuat değildir diyen Uzunkaya, İSG kültürünün oluşturulması için her alanda hep birlikte çaba sarf etmeliyiz dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız yaptığı açılış konuşmasında, öğrencilerimize bölümlerinin gereği olan teknik bilginin yanı sıra sahada görev almaya başladıklarında ihtiyaç duyacakları iş sağlığı ve güvenliği bilincini de aşılamaya gayret ediyoruz dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, moderatörlüğünü Doç. Dr. Filiz Derekaya’nın yaptığı programda Genel Müdürlüğümüz personeli kimya mühendisi Sadiye Esra Atacan, Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. Atilla Murathan, Prof. Dr. Suna Balcı, Doç. Dr. Saliha Çetinyokuş konuya ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin gelişmesinin; yürütülen mevzuat ve teknik çalışmaların yanı sıra büyük oranda toplumumuzda bu alanda gerçekleştireceğimiz kültür değişimine bağlı olduğunun bilinci ile okul öncesi eğitimden, yükseköğrenime kadar her seviyedeki öğrencilerimizle her fırsatta bir araya gelmeye ve onlara destek olmaya çalışıyoruz.