…
…
…
…
…
16 Temmuz 2021, Cuma Çankaya, Ankara - Türkiye

Elazığ ve Erzincan İllerinde Başta Valilerimiz Olmak Üzere MİSGEP’in Saha Faaliyetlerine Yönelik Ziyaretlerde Bulunduk


Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan projeler arasında hibe desteği bileşenini de içeren ilk proje olma özelliğini de taşıyan MİSGEP kapsamında, 7 bölgemizden 40 ilimizde birbirinden farklı aktivitelerle işverenlerimize, binlerce çalışanımıza ve iş sağlığı ve güvenliği taraflarına ulaşmayı hedefliyoruz.

Madencilik sektörü başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği alanında tüm taraflarla beraber hareket edilmesi, bu sayede ciddi bir farkındalık sağlanması ve kazalarda ve meslek hastalıklarında azalma eğilimine girilmesi için Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

MİSGEP Projesinde, KOBİ niteliğindeki işverenlere ulaşmak önemli hedefler arasında yer alıyor. Bu kapsamda 25 ilde istişare toplantıları geçekleştireceğiz.

Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya, Elazığ ve Erzincan illerinde yer alan kamu kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve hibe faydalanıcılarını ziyaret ederek illerimizde gerçekleştireceğimiz MİSGEP’in saha faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.

Elazığ ilimizdeki faaliyetler için, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Ahmet Balcı ve SGK İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman ile birlikte Valimiz Sayın Erkaya Yırık’ı, Erzincan ilimizdeki faaliyetler için SGK İl Müdürü Burcu Tatoğlu ve Çalışma ve İŞKUR İl Müdür Vekili Ahmet Oran ile birlikte Valimiz Sayın Mehmet Makas’ı ziyaret eden Yenidünya bu illerdeki MİSGEP faaliyetleri hakkında Valilerimize bilgilendirmelerde bulundu.

Ayrıca Elazığ ve Erzincan’da sanayi odalarını da ziyaret eden Yenidünya, madencilik sektörü başta olmak üzere çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörlere yönelik yürüttüğümüz MİSGEP Projemize destek sözleri aldı. Hibe faydalanıcısı olan Elazığ Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretinde “Madenlerde İş Güvenliği Kültürünün Geliştirilmesi” projesi hakkında görüş alışverişinde bulunan Genel Müdür Yardımcımız Sedat Yenidünya’ ya ziyaretleri esnasında Genel Müdürlüğümüz uzmanlarından Muhammet Kamil Işık refakat etti.