…
24 Nisan 2021, Cumartesi Ankara, Türkiye

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO)’nun 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Etkinliğinde Yer Alıyoruz


Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesini vurgulamak için, geleneksel üçlü yapı ve sosyal diyalog gücünden yararlanarak 2003 yılından itibaren Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Günü'nü her yılın 28 Nisan tarihinde kutlamaya başladı. ILO, her yıl uluslararası arenada 28 Nisan Dünya İSG Günü için farklı bir temayı konu edinen bilinçlendirme kampanyası kapsamında özel bir rapor hazırlamakta ve uluslararası katılımlı bir etkinlik düzenlemektedir.

Eş başkanlığını yürüttüğümüz G20 İSG Uzmanları Ağı kapsamında liderlik ettiğimiz “Pandemi ile Değişen Çalışma Hayatı ve İSG” temalı kampanya kapsamında ILO Merkez Ofis ve Türkiye Ofisi ile aktif işbirliği içinde G20 ülkelerinin İSG alanında yaşadıkları ortak problemlere, çözüm yollarına ve iyi uygulamalara ilişkin veri toplanması amacıyla bir anket hazırladık. ILO anket sonuçlarımıza 28 Nisan Dünya İSG Günü için hazırladığı özel raporda yer verdi.

Ayrıca ILO, 2021 Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü vesilesiyle düzenlediği çevrim içi etkinlik ile COVID-19 salgını gibi işyerlerini de etkileyen acil durumlara ve krizlere yanıt vermede iş sağlığı ve güvenliğine yatırım yapmanın önemi konusunda diyaloğu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Sayın Bakanımız Prof.Dr.Vedat BİLGİN’in video mesajıyla katılım sağlayacağı, G20 İSG Uzmanları Ağı’nın Eş Başkanlığı adına Genel Müdürlüğümüzden Uluslararası İşbirlikleri Birim Sorumlusu Selçuk YAŞAR’ın ise konuşmacı olarak yer alacağı 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü Etkinliğine kayıt olmak ve daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

G20 İSG Uzmanları Ağı anket sonuç raporumuza ulaşmak için tıklayınız.

28 Nisan Dünya İSG Günü Özel Raporuna ulaşmak için tıklayınız.